STRAH OD KORONAVIRUSA

JEDNA OSOBA NAKON POVRATKA IZ ITALIJE HOSPITALIZIRANA U SISAČKOJ BOLNICI Učenici koji su bili na izletu u Veneciji zasad ostaju u kućnoj izolaciji

 
Opća bolnica Sisak
 Mate Piskor / CROPIX

Jedna osoba s područja Sisačko-moslavačke županije, nakon povratka iz Italije hospitalizirana je u sisačkoj Općoj bolnici, dok su dva uzorka poslana na detaljnu analizu u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu kako smo doznali u poslijepodnevnim satima negativna na koronavirus. Najkraći je raport sa sisačkog područja o preventivnim akcijama glede prijetećeg koronavirusa.

Među više od 50 osoba s područja Sisačko-moslavačke županije, koji su tijekom proteklog vikenda boravili u Italiji, odnosno Veneciji i Padovi, bili su i učenici petrinjske gimnazije. Kako je za petrinjski Portal53 rekao ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić, u školi su nakon povratka učenika iz Italije postupili po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Svi učenici koji su danas krenuli u školu, a bili su na izletu u Italiji, vraćeni su kućama i bili su kod doktora u Zavodu za javno zdravstvo. Razrednici su također obaviješteni i učenici ne idu u školu. Dalje ćemo postupati prema razvoju događaja, rekao je ravnatelj Orlić.

Dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije navodi kako su prema svim putnicima koji su 22. veljače boravili u Padovi ili Veneciji, a nemaju zdravstvenih tegoba, postupali s preventivnim mjerama, odnosno provest će se 14-dnevni zdravstveni nadzor.

Za sada u izolaciji kod kuće, s tim da se svaki dan telefonom javljaju teritorijalnom nadležnom epidemiologu kojeg će dnevno izvještavati o svom zdravstvenom stanju i izmjerenoj tjelesnoj temperaturi. Ako bi osoba pod zdravstvenim nadzorom razvila znakove respiratorne bolesti, epidemiolog koji provodi nadzor postupit će u skladu sa sumnjom na bolest uzrokovanu novim koronavirusom, a njegove kontakte staviti pod zdravstveni nadzor, istaknuo je Brkić.

Ne precizirajući o kome je riječ, dr. Brkić ističe kako je jedna osoba hospitalizirana u sisačkoj Općoj bolnici, dok su dva uzorka poslana na detaljnu analizu u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Radimo temeljito i mogu reći da je Opća bolnica dr. Ivo Pedišić u Sisku izvrsno opremljena i spremljena te da su u sisačkoj bolnici osigurane izolacijske jedinice. Dr. Brkić je izrazio čuđenje što su petrinjski gimnazijalci išli na ekskuziju u navedena talijanska područja, s obzirom je poznato da su upravo ta mjesta zahvaćena infekcijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:18