KAKVA KRIZA

Jedna tvrtka će dati radnicima čak 10.400 kuna božićnice. Evo koliko daju HEP, HRT, banke...

U Sparu su božićnice 1600 kuna, a u Kauflandu poklon-kartica u iznosu od 1800 kuna. Djelatnici Konzuma dobit će 1500 kuna.
 Davor Pongracic/Cropix

Možda najneobičniji Božić u novijoj povijesti samo što nam nije pokucao na vrata, a tmurno raspoloženje koje vlada među građanima zbog pandemije koronavirusa donekle bi im mogle popraviti božićnice koje će dobiti. Ako uopće budu te sreće jer neke kompanije zbog trenutne gospodarske krize to neće ni biti u mogućnosti dati. Naše malo istraživanje koje smo proveli pokazalo je da su božićnice najsigurnije u trgovačkim lancima, prehrambenoj industriji, bankarstvu te državnim i javnim službama, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski Tommy će tako u prosincu, kao i prethodnih godina, svim svojim zaposlenicima isplatiti božićnicu u visini do 1500 kn, ovisno o duljini radnog staža. Iz Tommyja poručuju kako su godinu pred krajem odradili solidno zahvaljujući upravo svojim radnicama i radnicima koji su se našli u neposrednom kontaktu s gomilom kupaca i to u vrijeme kada su svi nalagali društvenu distancu.

- Isplatom božićnice želimo se zahvaliti svim zaposlenicima i pokazati koliko cijenimo njihovu marljivost i odgovornost u radu, posebno u izvanrednim okolnosti kojima svjedočimo u godini na izmaku. Unatoč specifičnoj i izazovnoj situaciji, tijekom godine smo povećavali redovne plaće, posebno prodajnom osoblju, a dodatno smo isplaćivali i stimulativne dodatke radnicima (uskrsnica, nagrade za radni rezultat, naknade za prehranu…), uključujući i dodatnu naknadu za posebne uvjete rada prodajnog osoblja, a radi rizika kojima su bili izloženi u poslovanju prodavaonica, poručuju iz Tommyja.

Prema pisanju nekih medija u Sparu su božićnice 1600 kuna, a u Kauflandu sve na nerukovodećim radnim mjestima i ove godine očekuje poklon-kartica u iznosu od 1800 kuna, božićni poklon-paket i 200 kuna za svako dijete prijavljeno na poreznoj kartici. Djelatnici Konzuma dobit će 1500 kuna.

Što se tiče dm-a kao i svake godine povodom nadolazećih blagdana nagradit će svoje djelatnike za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika, kažu nam u ovoj kompaniji.

- Iz istog razloga, djelatnike smo u znak zahvalnosti za trud i angažman tijekom epidemije koronavirusa u listopadu nagradili dm darovnom karticom u iznosu od 1.650 kuna. dm uvijek nastoji pružati potporu djelatnicima i u obiteljskom životu stoga smo za djecu djelatnika mlađu od 15 godina također pripremili i već podijelili dar u iznosu od 600 kuna, kazali su nam u njihovoj službi za odnose s javnošću. Inače, visina prosječne mjesečne plaće u dm-u iznosi 10.400 kuna.

U Sparu su božićnice 1600 kuna, a u Kauflandu poklon-kartica u iznosu od 1800 kuna. Djelatnici Konzuma dobit će 1500 kuna.

Iz Podravke su nam potvrdili kako je njihova Uprava donijela odluku o isplati dodatka uz mjesečnu plaću koja će biti isplaćena u prosincu, u iznosu od 1.500 kuna neto te isplati božićnog dara za djecu do navršenih 15 godina života u iznosu od 600 kuna. - Podravka je tijekom ove godine već tri puta nagradila svoje zaposlenike.

Tako su u ožujku ove godine zaposlenici u proizvodno logističkim cjelinama te direktno povezanim službama nagrađeni s 1.000 kuna neto za rad u tri smjene, s obzirom na tada povećane potrebe tržišta za Podravkinim proizvodima, a u srpnju je uz regres do visine maksimalnog neoporezivog iznosa od 3.000 kuna neto, također isplaćena nagrada svim zaposlenicima u iznosu od 1.000 kuna neto. Jednokratna nagrada u iznosu od 1.000 kuna isplaćena je i u studenom s osnove ostvarenih rezultata poslovanja za prvih devet mjeseci ove godine te kao zahvala zaposlenicima za njihov doprinos i angažman uslijed pandemije koronavirusa, ističu.

HT, prenose neki mediji daje 1200 kuna božićnice, a što se tiče bankarskog sektora situacija je ovakva: RBA će isplatiti 1500, Erste banka 1000 kuna plus dodatnih 1800 kuna u Erste zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond.

- Djelatnici OTP banke d.d. imaju u sklopu Kolektivnog ugovora 13. plaću koja ima funkciju božićnice i dobivaju je svi djelatnici OTP banke d.d., rekli su za Slobodnu u ovoj banci.

Iz HEP-a su nam rekli da će u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora HEP grupe i Sporazuma sa sindikatima, Hrvatska elektroprivreda u prosincu isplatiti nagradu za radne rezultate svim radnicima u iznosu od 2.300 kuna.

HEP će isplatiti nagradu za radne rezultate svim radnicima u iznosu od 2.300 kuna.

- Podsjećamo da su još u ožujku ove godine, solidarizirajući se sa sugrađanima pogođenima situacijom u vezi s epidemijom koronavirusom COVID-19 i potresom u Zagrebu i okolici te s pripadnicima svih angažiranih službi, svi radnici HEP-a pristali na odricanje dijela svojih prava iz Kolektivnog ugovora u iznosu od 500 kn za ovu godinu, odnosno ukupno 5,1 milijun kuna na razini HEP grupe. Ta su sredstva donirana za borbu protiv epidemije koronavirusa, na račun akcije "Hrvatska protiv koronavirusa" te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu i okolici, na račun akcije "Zajedno za Zagreb", poručuju iz HEP-a.

Kad su nagledanije televizije u pitanju s HRT-a nam govore da će Hrvatska radiotelevizija svojim djelatnicima isplatiti primitak u naravi u iznosu od 600 kuna, te isplatu ostalih materijalnih davanja u skladu s Kolektivnim ugovorom.

RTL Hrvatska trenutno se bavi dijeljenjem poklon paketa koji su osigurani za svu djecu njihovih zaposlenika, dok će o ostalim benefitima naši zaposlenici biti obavješteni na vrijeme, poručili su s te televizije, dok nam s Nove TV poručuju da su te informacije "u domeni poslovne tajne".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:57