NOVO ŽARIŠTE

Jedna županija oborila neslavan korona rekord, među zaraženima čak 7 zdravstvenih djelatnika

Iz OB Virovitica, potvrdili su kako su trenutno 22 djelatnika u samoizolaciji - tri liječnika, 17 medicinskih tehničara ili sestara
Ilustracija/Arhiva
 Srdjan Vrancic/Cropix

U Virovitičko-podravskoj županiji 16 je novooboljelih od koronavirusa, najviše u jednom danu od početka epidemije, i među njima je sedmero zdravstvenih djelatnika, a 71-godišnja žena umrla je u virovitičkoj bolnici, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Uz koronu teško je bolovala od dijabetesa, visokoga krvnog tlaka, te kardioloških problema. Ona je druga osoba s područja Virovitičko-podravske županije koja je umrla od bolesti covid-19.

U izolacijskom dijelu Opće bolnice Virovitica trenutno su četiri osobe na liječenju i nemaju teže izražene simptome bolesti.

Od 16 novozaraženih, njih sedmero su zdravstveni djelatnici. Epidemiološki se utvrđuje gdje su se zarazili.

Iz Opće bolnice Virovitica, potvrdili su kako su trenutno 22 djelatnika u samoizolaciji  - tri liječnika, 17 medicinskih tehničara ili sestara, te dvoje iz pratećeg osoblja, dok je 11 razvilo simptome bolesti.

U bolnici tvrde da nakon preraspodjele posla sve zdravstvene usluge pacijentima nesmetano pružaju kao i do sada, izvijestio je Stožer.

Od ostalih devetero novozaraženih, četvero su djeca, po dvije osobe su srednje i starije životne dobi, dok je jedan adolescent. Njih sedmero ima blaže simptome bolesti, jedan je asimptomatski, a kod jedne osobe se pojavila upala pluća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2020 20:07