SUD U OSIJEKU

'JEL' BI VAMA BILO DRAGO?' Potvrđena i treća optužnica protiv Mamića, a njegov odvjetnik otkrio je hoće li ostvariti najave da će otići u penziju

 
Veljko Miljević i Zdravko Mamić
 Vlado Kos / Hanza Media

Protiv Zdravka Mamića potvrđena je i treća optužnica, kojom ga se tereti da je nezakonito s Dinamovog računa u austrijskom Klagenfurtu podigao ukupno 2,2 milijuna eura, koje je potom koristio u osobne svrhe.

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku prihvatilo je optužnicu, unatoč protivljenju Mamićeva odvjetnika Veljka Miljevića koji je u srijedu na sjednici Vijeća, ali i uoči nje u izjavi medijima tvrdio da nema zakonskih pretpostavki da se Mamiću sudi za ovo kazneno djelo, koje je počinjeno na teritoriju Austrije. No, sud je odlučio drugačije.

- Očito je da na ovom sudu drugačije čitaju pravo od onoga kako u zakonu piše. Ja i dalje ostajem pri tvrdnji, koja je zakonski utemeljena, da se za ovo što piše u optužnici mom branjeniku ne može suditi u Hrvatskoj – rekao je Miljević, dodavši i kako su odbijeni svi njegovi prijedlozi za izdvajanje nezakonitih dokaza, na što će uložiti žalbu, budući da na to ima pravo.

Osim toga, optužno vijeće prihvatilo je i prijedlog tužiteljstva da ovu optužnicu spoji s tzv. drugom optužnicom na istome sudu, prema kojoj se Mamiću i još šestorici okrivljenika treba početi suditi za dodatno izvlačenje novca iz Dinama. Miljević je, inače, dva dana ranije najavio kako će, ukoliko optužnica bude potvrđena, najvjerojatnij otići u mirovinu. No, sada nije bio tako izričit.

- Jel' bi vama bilo drago da odem u mirovinu? Ja o tome sve aktivnije razmišljam, a u zadnjih 15 dana još aktivnije – poručio je Mamićev odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:06