SAGA SE NASTAVLJA

Jelenić se vratio na posao, ali samo na 10 minuta: ‘Rekli su mi da napustim prostorije DORH-a‘

Jelenić je rekao kako je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek na godišnjem odmoru i primila ga je njezina prva zamjenica​

Dražen Jelenić

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je Visoki upravni sud presudio u korist bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, on se jutros vratio na posao, ali nakon 10 minuta on je ponovno morao napustiti prostorije Državnog odvjetništva, izvijestio je HRT.

Jelenić je rekao kako je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek na godišnjem odmoru i primila ga je njezina prva zamjenica Ksenija Pavić, koja je bila ljubazna prema njemu, ali, kako kaže, dala mu je do znanja kako joj je glavna državna odvjetnica dala uputu da mu prenese njezino viđenje, a to je da je on i dalje privremeno udaljen na temelju zadnje odluke o produljenju privremenog udaljenja koja istječe 13. siječnja.

- Smatra da odluka Visokog upravnog suda ništa ne mijenja i da sam i dalje suspendiran pa su me zamolili da napustim prostorije Državnog odvjetništva, rekao je Jelenić.

Dodaje da je njegova braniteljica, nakon što su zaprimili odluku Vrhovnog suda, uputila državnom odvjetničkom vijeću, s obzirom na sadržaj odluke Vrhovnog suda, zamolbu da razmotre postoje li i dalje osnove za njegovu suspenziju.

- Odgovor još nismo dobili, naglasio je.

Jelenić je zamolio kolegicu Pavić da mu o činjenici da se Državno odvjetništvo još uvijek drži zadnje odluke Državnoodvjetničkog vijeća uruči nekakav papir na kojem će pisati da nije obavezan dolaziti na posao do daljnjeg.

- Rekla mi je da se ne radi o njezinoj odluci, već odluci glavne državne odvjetnice, te da mi stoga ne može dati takav komad papira. Ja u ovom trenutku nemam nikakav papir na temelju kojeg bi se mogao žaliti pa ću vidjeti s braniteljicom koji su nam daljnji koraci, naglasio je Jelenić, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:11