VODITELJ GRAND TOURA

JEREMY CLARKSON SE OBRAČUNAO S HRVATIMA U PODUŽOJ KOLUMNI 'Hrvatski odrpanci i francuski šminkeri odgovorni su za stoljeća muške patnje!'

Jeremy Clarkson
 Profimedia, Alamy

Voditelj emisije 'Grand Tour' i bivši voditelj 'Top Geara' Jeremy Clarkson optužio je Hrvate da su uzrokovali više stoljeća muške patnje - time što su odgovorni za postanak kravate.

U kolumni za The Times pod naslovom 'Stoljeća muške patnje koju su uzrokovali hrvatski odrpanci i francuski šminkeri', Clarkson se istresao na kravatu kao jedan od najgorih muških modnih dodataka.

- Kravate su glupe. Ne. Nemojte se raspravljati. Jer jesu. Ne služe ničemu, napisao je Clarkson.

- Malo sam istraživao, i čini se da je ideja za kravatu nastala u 17. stoljeću kada su neki hrvatski plaćenici stigli u Francusku i nosili začvorane rupce oko vrata.

- Umjesto da kažu, 'Hvala bogu što ste stigli. Treba nam sva pomoć da se borimo protiv ovih nestašnih protestanata', Francuzi - jer su Francuzi - su rekli: 'Vau. Kul dodatak, momci'. I smjesta pojurili napraviti ono što se prozvalo 'cravat'.

- Kasnije je postalo pomodno među bogatim mladim Englezima da prođu cijelu Europu kako bi mogli postati još dosadniji na večerama, pričajući o umjetnosti i glazbi. I kako bi svima pokazali kako su stvarno bili na putu, počeli su nositi idiotski dodatak oko vrata, kako bi izgledali više kao Francuzi, napisao je Clarkson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:08