POGORŠANJE VREMENA

JESEN STIŽE NA VELIKA VRATA Čekaju nas sve svježija jutra s maglom i mrazom, od ponedjeljka će jačati vjetar, mogući izraženi pljuskovi te grmljavina

 
 Zeljko Hajdinjak, Vlado Kos, Ivo Ravlic / CROPIX

Nakon promjene vremena - sredinom tjedna najprije u sjevernijim krajevima Hrvatske, a tijekom četvrtka i u južnijima - atmosfera će do nedjelje opet biti prilično stabilna pa će prevladavati sunčano, često i vedro, ali osjetno svježije nego početkom tjedna. Pritom će sve do subotnjeg prijepodneva bura ponegdje onemogućavati normalan promet, osobito podno Velebita, objavio je HRT prognozu meteorologa Zorana Vakule.

Na kopnu će se blizina jeseni primjećivati po mjestimičnoj jutarnjoj magli, a pri tlu gdjegod i slabom mrazu, posebice u gorskom području.

Već u nedjelju slijedi jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje na sjevernom Jadranu možda i kiša, a u još vjetrovitiji i oblačniji ponedjeljak vrlo će vjerojatno biti i izraženijih pljuskova te grmljavine, najprije na sjevernom dijelu Jadrana, a zatim i drugdje. To će biti uvod u topliji tjedan od ovoga, ali u većini Hrvatske vjerojatno i kišovitiji.

Za vikend uglavnom stabilno pa nova promjena

U subotu će diljem Hrvatske biti stabilno - sunčano, većinom čak vedro, ali u kopnenom području relativno svježe, osobito ujutro, kad je osim mjestimične magle pri tlu moguć i slab mraz, i to ne samo u gorju. Podjednako jutro bit će i u danju topliju nedjelju, tijekom koje će dolaziti sve više oblaka - ponajviše u unutrašnjosti Istre, gdje do večeri već može pasti i malo kiše. Od ponedjeljka vjerojatno u većini unutrašnjosti promjenljivo oblačno, uz toplija jutra, ali i čestu kišu.

Na Jadranu će još i u subotu ujutro ponegdje puhati jaka bura, osobito podno Velebita. U nedjelju slijedi slabo do umjereno jugo, s njim i naoblačenje, do večeri već ponegdje i kiša, a u još vjetroviti i oblačniji ponedjeljak i izraženiji pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje.

U nastavku novoga tjedna vjerojatno će biti promjenjivo i relativno toplo, ali manje vjetrovito nego u ponedjeljak, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:05