IZMJENE U PROGRAMU

JESENSKA SHEMA HTV-a Ukida se 'Nulta točka', dolaze Zuberov 'Pogled' i Družijanićev 'Fokus'

Zagreb, 100913.Na HRT-u je predstavljena jesenska shema programa.Na fotografiji: Mila Horvat.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Složenac od novih projekata već dokazanih zvijezda kuće poput Tarika Filipovića i Daniele Trbović, puno novih lica i emisija te novih epizoda uspješnih serija domaće i strane produkcije. To je, otprilike, koncepcija nove jesenske sheme Hrvatske televizije koja se još dorađuje u nekim detaljima kao što je početak emitiranja novih sadržaja, pa je i nakon njezine današnje prezentacije ostalo ponešto upitnika, piše Slobodna Dalmacija.

Zato humora, doskočica i štosova nije nedostajalo, HTV-ove voditeljske i uredničke zvijezde dobro su se zabavljale iznoseći svoje nove ili redizajnirane stare projekte. Oteo se pokoji grohot i glavnom ravnatelju kuće Goranu Radmanu koji je iz prvog reda pratio prezentaciju, uskrativši prisutnima svoje obraćanje. Duh recesije, dakle, kao i štednje, stečajeva i sive hrvatske svakodnevice ne stanuje na Prisavlju, jedino se urednik Trećeg programa Dean Šoša ovlaš dotaknuo nevesele stvarnosti.

- Dio novih projekata koje sam iznio možete slobodno zaboraviti, ako ne bude bilo novaca za njih – poručio je Šoša.

Novi kviz

Tarik Filipović predstavio je novi kviz 'Potjera' koji se prilično razlikuje od dosadašnjih pothvata popularnog voditelja, dok Daniela Trbović svoj talk-show '8.kat' nastavlja kroz 'Večer na 8.katu'. Dva puta tjedno ići će show Roberta Knjaza 'I to je Hrvatska', koji se sastoji od pedesetak Knjazovih reportaža. Dalje idu, među ostalima, 'Ples sa zvijezdama' i 'Volim Hrvatsku'.

U informativnom programu ukida se 'Nulta točka' i uvode 'Fokus' voditelja Danka Družijanića i novi politički magazin 'Labirint' Petra Štefanića i Nataše Ban Leskovar. Očekivano, iz nove sheme, kad su u pitanju glavne uloge, otpale su perjanice emisija koje su se bavile tekućim političkim prilikama na HRT-u za vrijeme vladavine HDZ-a, Hloverka Novak-Srzić i Branimir Bilić.

Robert Zuber ima novu emisiju 'Pogled' u čijem će središtu biti domaći renomirani dokumentarci. Zagrijavanje uoči predstojećeg nogometnog Svjetskog prvenstva biti će nova emisija 'Nedjeljom lagano' voditelja Mile Horvat i Duška Čurlića. Na Trećem programu startaju kao voditelji povjesničar Tvrtko Jakovina i čitani autor 'self-help' literature Bruno Šimleša.

Stipe opet u gostima

Kao aduti dramskog programa predstavljeni su nove epizode 'Stipe u gostima' i nova serija 'Na terapiji' sa Elvisom Bošnjakom i Anom Karić u glavnim ulogama. Spremne su televizijske premijere domaćih filmaša 'Ljudožder vegeterijanac' ( Branko Schmidt), 'Ćaća' ( Dalibor Matanić), 'Fleke' ( Aldo Tardozzi) i 'Tri priče o nespavanju' Tomislava Radića.

- Donosimo nikada više novih sadržaja javne televizije, nikada više kulture, novih filmova i informacija.. – sažeo je novu shemu ravnatelj Programa HTV-a Goran Rotim. Ravnateljica Produkcije HTV-a Marija Nemčić najavila je da će sve novine u programima biti na ekranima najkasnije početkom studenoga.

- Mijenjamo imidž sva četiri kanala, biti ćemo više u živo, bliže našim gledateljima – poručila je Marija Nemčić.

Pomalo iznenađujuće na HRT-u su ove jeseni odlučili kadrovski pojačati Hrvatski radio. U radijske voditelje promovirani su meteorolog Zoran Vakula i Ana Tomašković, a u eter se nakon dvadesetak godina vraća Željka Ogresta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:45