GDJE SU NESTALI?

JESTE LI IH VIDJELI Tinejdžeri pobjegli iz odgojnog doma u Ivancu, policija u potrazi!

 nestali.hr

Iz Odgojnog doma u Ivancu prije 14 dana, u petak, 7. rujna, nestalo je troje maloljetnika koji ni do danas nisu pronađeni. Drago Ignac (13), Zoran Miladinović (14) i najstariji Dino Šišić (16) vode se u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, a policija moli pomoć u njihovu pronalasku.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od njih, 14-godišnjak, pronađen je u subotu te otpremljen u centar za djecu u Dugavama, no otamo je opet pobjegao.

Samo nekoliko dana prije njihovog nestanka iz Doma je pobjegao još jedan maloljetnik, no on je ubrzo pronađen i vraćen u ustanovu.

Drago Ignac visok je 170 centimetara, riđokos, plavih je očiju. Rođen je u Varaždinu, a iz Ivanca je pobjegao u petak. Istog dana iz Doma je nestao i Zoran Miladinović, rodom iz Bjelovara. Visok je 160 centimetara, smeđokos, smeđih očiju i slabije tjelesne građe. Nakon što ga je policija pronašla i prevezla u Dugave, 15. rujna ponovno je pobjegao. Najstariji u skupini, 16-godišnji Zagrepčanin Dino Šišić, također je na listi dječaka za kojima se traga.

Dom u Ivancu ustanova je otvorenog tipa pa su bijegovi česti. No, maloljetnici koji su tamo smješteni uglavnom bježe kućama ili kod prijatelja pa ih policija često lako pronađe.

- Ima i onih roditelja koji svoju djecu, kada policija dođe, sakriju jer ne žele da budu u Domu - kažu nam u ustanovi u kojoj su smještena djeca i maloljetnici koji su upali u probleme sa zakonom, najčešće zbog krađa, maloljetničkog nasilja ili drugih delikata. Mnogi dolaze iz nesređenih obitelji, neki se nemaju kamo vratiti ni za praznike, a u Domu pohađaju i školu.

Ustanova svaki nestanak maloljetnika prijavljuje policiji, koja ih evidentira u nacionalnoj bazi nestalih i za njima traga. No, jednom kada ih pronađe, malo toga se može učiniti. Policija ih dovede u najbliži prihvatni centar, djelatnici Ivanca dođu po njih, dopreme ih u Dom, a oni ponovno - pobjegnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:12