INCIDENT

Jesu li HOS-ovci bili dio protokola u Maslenici? Imamo cijeli popis, sada je sve jasno

Popis, na kojem je bio HOS, dogovarali su protokoli Ureda predsjednika, MORH-a, Ministarstva branitelja i Zadarske županije
 Jure Miskovic/Cropix

Proslava 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Maslenica” u petak ujutro u Zadru pretvorila se u skandal i prije nego je službeno počela. Predsjednik Zoran Milanović odbio je sudjelovati u protokolu na Gradskom groblju nakon što mu je javljeno da su tamo i predstavnici braniteljskih udruga koji na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni”. Nakon Milanovića koji se odmah vratio u Zagreb, protokol je sa završetkom prvog dijela napustio i Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera te svi vojni zapovjednici.

- Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu - objavili su nedugo nakon toga iz Ureda predsjednika.

Kako doznajemo iz protokola Zadarske županije, oni su na svečanost, iz epidemioloških razloga, službeno pozvali samo po jednog predstavnika iz svake postrojbe akcije Maslenica. Na tom je popisu bila i Deveta bojna HOS Zadar koja je prijavila dolazak Ante Barabe Kneza, tajnika udruge HOS Zadar. Uz njega, pojavio se još i Elvis Čulina, a obojica su nosila majice i maske s ustaškim obilježjima.

Uostalom, pogledajte dio popisa uzvanika:

image
Dio popisa uzvanika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:28