PREVARA ILI ISTRAŽIVANJE

JESU LI NEOBIČNI SMS POSLALI I VAMA? Zagrepčanima stižu poruke s upitom za koga će glasovati: Bandića ili Ostojića

 ARHIVA Cropix

Zagrepčani su danas tijekom cijelog dana primali neobične poruke s brojeva koji počinju s 099, a u kojima ih se ispituje za koga će glasati u nedjelju : Milana Bandića ili Rajka Ostojića.

“Pošalji sms-om redni broj 1 ili redni broj 2 vašeg kandidata”, stoji u poruci koja je potpisana samo sa - istraživanje.

Redakcija Jutarnjeg zaprimila je poruke sa sljedećih brojeva: 0997804101, 0997788077 i 0998727696. Sva tri pokušali smo kontaktirati, ali na pozive nitko ne odgovara ili je nemoguće uspostaviti kontakt. Također, u službama informacija ovi brojevi nisu registrirani.

I u stožeru Milana Bandića i Rajka Ostojića rekli su nam da nemaju veze s porukama koje pristižu s tih brojeva te da su i sami pokušali odgonetnuti o kakvom se to istraživanju radi.

U GONG-u se također ne mogu načuditi porukama i govore da nije korektno u kampanji slati izborne poruke ili poruke ovakvog sadržaja ukoliko one nisu potpisane.

- A ako su na neki način uspjeli doći do brojeva telefona onih Zagrepčana čiji su brojevi tajni, onda se može raditi i o zloporabi osobnih podataka - kažu u GONGU.

Osim što nije jasno o kakvom se točno i čijem istraživanju radi, kod dijela Zagrepčana postoji sumnja da se radi o telefonskoj prevari pa na poruke ne odgovaraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:39