DUGA NOĆ

JESU LI PREGOVORI S MOSTOM VEĆ POČELI? Otkrivamo gdje je bio Zoran Milanović prije dolaska u stožer koalicije 'Hrvatska raste'

 Boris Kovačev / CROPIX

Prije nego je došao u Tvornicu, Zoran Milanović je obišao neke druge adrese u gradu – rekao nam je jedna od njegovih bliskih suradnika sugerirajući kako se predsjednik SDP-a tek iza ponoći pojavio u svojem stožeru jer je prije toga vodio ozbiljne razgovore o postizbornom koaliranju.

Navodno se Milanović družio sa glavnim ljudima iz Mosta, odnosno s nositeljem njihove liste u Zagrebu, Dragom Prgometom koji ima veliki utjecaj na ostale članove.

Je li šef SDP-a u izbornoj noći pregovarao s Prgometom nitko u njegovoj stranci nije nam želio potvrditi, ili naprosto to ni članovi stranke nisu znali. - Sigurno nije napamet pozvao Most na suradnju - rekao je visokopozicionirani član stranke koji je dobro upućen u poteze vodstva, ali ni on nije želio ništa više otkrivati.

Samo nam je poručio da će se o eventualnom koaliranju još puno razgovarati ovih dana. Premda su im rezultati izbora ispod očekivanja, u SDP-u upiru u HDZ tvrdeći da ni oni nisu prošli ništa bolje od njih. - Ako uzmemo da će IDS koalirati s nama, vidi se da HDZ u Hrvatskoj nije prošao ništa bolje od nas - rekao je naš sugovornik.

Nakon što je Milanović, i to odmah pošto je završio relativno kratak govor u kojemu je glavna poruka bila poziv Mostu na postizborno koaliranje, napustio Tvornicu, počeli su se razilaziti i drugi vodeći ljudi stranke.

Jesu li otišli kućama skupiti snage za daljnje pregovore i pokušaje da formiraju vladu, ili su se nastavili družiti na nekoj drugoj destinaciji, držali su strogo za sebe. No, oni koji su ostali, nastavili su se družiti u nešto opuštenijoj atmosferi. Na šanku se počelo točiti nešto više piva, no ni to nije bitno promijenilo dojam koji je vladao cijelom večeri – a to je suzdržanost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:21