OBRANA TVRDI

Ježić je uhićen zato jer je Sanader pobjegao

 Tea Cimaš/CROPIX

RIJEKA - To što se stavlja na teret mom klijentu, sigurno ne prolazi, tu nema ni traga bilo kakvom kaznenom djelu, a on se, naravno, osjeća loše jer to jako dobro zna.

"Mi smo očekivali da će u okviru istrage slučaja HEP biti pozvan, ali u svojstvu svjedoka, a ne okrivljenika, pa je za njega i samo privođenje bilo šok," rekao nam je Veljko Miljević, odvjetnik Roberta Ježića, vlasnika Diokija kojem je sud odredio jednomjesečni pritvor, a tereti ga se da je uz izravne intervencije Ive Sanadera preko Uprave HEP-a svojim tvrtkama osigurao cijenu struje znatno ispod važećih tarifa.

SPECIJAL: SVE O BIJEGU I UHIĆENJU IVE SANADERA

"Postoji opsežna korespondencija ovlaštenih ljudi iz Diokija, a to nije Robert Ježić kao vlasnik nego njegova uprava, koja s HEP-om dogovara cijenu struje. Dioki je bio na listi povlaštenih kupaca isključivo s pozicije jednog od najvećih potrošača, a kategorija povlaštene cijene postoji u pravilniku HEP-a," objašnjava Miljević.

Ježić je bio donator u kampanji Ive Josipovića, a predsjednik je jučer izjavio da će vratiti 200.000 doniranih kuna ako se dokaže da je Ježić kriv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:14