UHIĆEN TROJAC

JEZIVA TAJNA HANGARA KOD SLATINE Policija pronašla uginulog pitbulla u vreći, boks prekriven krvlju i životinjske kosti u bunaru

 
 Tomislav Serdar / Ilustracija / CROPIX

Slatinski policajci uhitili su trojicu muškaraca koje sumnjiče da su od rujna prošle godine s vlastitim psima sudjelovali u ilegalnim borbama pasa, izvijestila je policija.

Riječ je o trojici muškaraca u dobi od 27, 29 i 33 godine, koji su nakon istrage i pretraga osumnjičeni da su od 1. rujna 2017. do 14. siječnja ove godine "u više navrata u napuštenom gospodarskom objektu na širem području Slatine, s vlastitim psima sudjelovali u ilegalnim borbama pasa".

Na taj način pse su teško zlostavljali, nanosili im nepotrebne boli i izlagali ih nepotrebnim patnjama, koje su rezultirale smrtnim posljedicama - izvijestila je policija.

U blizini objekta gdje su se održavale borbe pasa policajci su u vreći pronašli uginulog pitbulla, u stanju raspadanja, te boks u kojemu su vidljivi tragovi krvi na tepihu, dok su u obližnjem bunaru pronađene životinjske kosti čiji će ostaci biti poslani u Veterinarski institut za vještačenje u Zagreb.

- Protiv spomenutih osoba, kao i protiv još jednog 35-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je trenutačno nedostupan, slijedi kaznena prijava, a kriminalističko istraživanje se nastavlja - kažu u policiji.

Za ubijanje ili mučenje životinja kazneni zakon predviđa godinu dana zatvora, odnosno dvije, ako je nedjelo počinjeno iz koristoljublja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 09:46