StoryEditor
UŽAS

JEZIVI PRIZORI OBJEŠENIH PTICA IZ OSIJEKA PREPLAVILI MREŽE I ZAPANJILI GRAĐANE 'Toga nema ni u filmovima, znam tko je autor ovog monstruoznog čina!'

 Facebook

Ružni prizori obješenih vrana o stupove na njivi iza Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek, u blizini deponija Velika Lončarica, posljednjih dana preplavili su društvene mreže, piše Glas Slavonije. Na šest stupova, vezanih nogu, postavljene su vrane kako bi plašile druge ptice, što je uznemirilo ne samo društva za zaštitu životinja nego i svakoga tko je vidio ovaj sramotan prizor na rubnome dijelu grada.

- Ovo je za svaku osudu! Prizor koji nema veze sa zdravim razumom! Ogorčena sam i ne mogu vjerovati da je netko objesio ptice za stupove u koju god svrhu. Navodno te vrane trebaju plašiti druge ptice, ali to svakako nije način. Neka postave strašila, neka rade bilo što, ali neka ostave ptice na miru. Pa ovo nije djelo zdrave osobe - prokomentirala je Osječanka na Facebooku, gdje su ovaj nesvakidašnji prizor podijelili brojni korisnici društvenih mreža. Nažalost, još se nije javio netko tko je uočio počinitelje, ali ako se, kako sugeriraju stručnjaci, podnese kaznena prijava protiv, za sada nepoznatog, počinitelja, cijela priča mogla bi dobiti pravedan završetak.

Iako do poziva novinara Glasa Slavonije zbog brojnih aktivnosti proteklih dana u Lovačkom društvu 'Mursa' nije osobno vidio stupove na koje su obješene nesretne ptice, predsjednik Društva Domin Stanušić nije dvojio kad je u pitanju počinitelj. Kaže kako su ih najvjerojatnije objesili poljoprivrednici u želji da im takve plaše druge vrane i ne dižu usjeve i nasade.

- Mogu pretpostaviti kako su ih objesili - naopačke, odnosno za noge da izgledaju što strašnije, i to zato što su im u tom položaju raširena krila. Da su ih objesili za glavu, krila bi bila skupljena i ne bi, prema njihovu mišljenju, bilo nikakvog efekta. Toga doista nema ni u filmovima, i strašno je što se te obješene ptice zapravo nalaze u našem lovištu - prokomentirao je Stanušić, pojašnjavajući da su nesretne vrane vjerojatno prvo usmrćene, odnosno otrovane i potom obješene za noge o stup. Odmah će, rekao je, otići provjeriti o čemu se radi, podsjećajući da je Poljoprivredni fakultet u Osijeku u dogovoru s Gradom Osijekom napravio studiju, odnosno plan obrane štete od divljači. No, još nije dogovoreno pod kojim su područjem čija prava i obveze, odnosno osiguranje štete.

- Moram priznati da nikada nisam vidio takav prizor i doista je strašno! Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni za ovo, jer u lovištima nitko ne smije imati bilo kakve aktivnosti osim lovaca, odnosno udruge koja djeluje na određenom području. U ovom slučaju to je LD ‘Mursa‘ i mogu reći da smo ogorčeni - rekao je Stanušić.

I prije mjesec dana u Osijeku je bilo prizora uginulih vrana. Konkretno, u Parku kralja Petra Krešimira IV. pronađene su uginule ptice, a jedna je građanka i jučer snimila uginule vrane u Perivoju kralja Tomislava. Prizor koji je zatekla u šetnji, kaže, sablaznuo ju je, jer je velik broj vrana ležao po cijelome parku i kaže kako bi za to nedjelo netko trebao odgovarati.

- Cijeli je Perivoj kralja Tomislava prepun uginulih vrana! Ne samo da je to ružan prizor, nego ima pasa koje privlače uginule ptice, pa ih čupaju i razbacuju uokolo. Ovo je doista jezivo i nedopustivo u samom centru grada - zaključila je u izjavi za Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 00:36