ODGOVOR RADNE SKUPINE

Jokić i društvo nakon intervjua Milanovića: 'Ne prisvajajte kurikularnu reformu!'

Boris Jokić
 Damjan Tadić / EPH

Ekspertna radna skupina za provedbu kurikularne reforme, na čelu s Borisom Jokićem, odaslala je priopćenje u kojem mole političke stranke da si ne prisvajaju reformu. Priopćenje dolazi dan nakon što je Zoran Milanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio kako je upravo SDP formirao radnu skupinu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Također želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu.

Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora.

Kako se naš rad proteže kroz dvije različite Vlade upoznati smo s niskom razinom podrške reformi, ali i općenito sustavima odgoja i obrazovanja. Stoga umjesto deklarativne podrške, molimo sve političke opcije da stave obrazovanje i znanost kao svoje prioritete, povećaju ulaganje u obrazovanje i znanost, poboljšaju status odgojno-obrazovnim radnicima i znanstvenicima i osiguraju djeci i roditeljima bolje obrazovanje.

Od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo.

Priopćenje su potpisali članovi ekspertne radne skupine: Boris Jokić, Branka Vuk, Ružica Vuk, Branislava Baranović, Suzana Hitrec, Zrinka Ristić Dedić i Tomislav Reškovac.

SVE INFORMACIJE O PROSVJEDU MOŽETE NAĆI OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:57