KURIKURALNA REFORMA

Jokić odgovorio Šustaru: 'Nismo dobili nikakve honorare, nema šanse da se vratimo'

Boris Jokić i Predrag Šustar
 Damjan Tadić / CROPIX

Nakon današnje press konferencije ministra Šustara, konferenciju za novinare u 14:30 sazvao je i Boris Jokić.

'Imamo potrebu neke stvari reći. Zatražili smo razrješenje u skladu sa zakonskom regulativom. To je nedvojbeno povlačenje. Mi ugovor nemamo i molimo da nas se razrješi.

Mi kao ekspertna radna skupina od početka rada do kraja nismo imali pravo niti smo dobivali honorar, niti bilo kakve troškove", kazao je Jokić.

'Današnja pressica ministra je uključivala materijale koje smo upravo mi pripremili, a uključuju kako bi to sve trebalo provesti. Zajednički smo donijeli odluku da bi nakon javne rasprave još neki nezavisni stručnjaci pogledali sve. Treba se prestati politizirati ovaj proces, ovo nije niti će ikada biti reforma bilo koje političke opcije. Ako se ovaj proces politizira, on gubi svoj smisao. Neka političari rade ono za što su plaćeni. Neka izađu pred javnost i kažu što rade. Prihvatljivo je bilo da se naša skupina proširi i ako je potrebna jos jedna provjera dokumenta. Podrška cijeloj reformi od početka je dvojbena', poručio je Jokić političarima.

"Hrvatska, ponavljam, može bolje, svima ćemo pomoći da nastave ovaj proces, iskustvom koji smo stekli svih ovih 16 mjeseci rada", kazao je Jokić i zaključio da se ne vraćaju u kurikularnu reformu kao voditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:12