NI SDP NI HDZ

JOKIĆ PRIHVATIO RAZRJEŠENJE Neki su nam prijetili metkom, jedan čovjek nam je upao u prostorije

Boris Jokić
 Damjan Tadić / EPH

ZAGREB - Voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme Boris Jokić u utorak je održao konferenciju za tisak na kojoj je rekao kako on i članovi njegove skupine prihvaćaju razrješenje koje im je potpisao tehnički ministar Predrag Šustar.

- Htjeli bi se zahvaliti još jednom svima koji su radili s nama, svim građanima koji su nam dali podršku u procesu, rekao je Jokić

- Radi se o demokratskom procesu u kojem je puno ljudi moglo reći što misli o tome. Želimo naglasiti da prihvaćamo razrješenje ministra Šustara, i ovo nije vezano uz osobne obračune, objasnio je.

Jokić je predstavio sve rezultate rada Ekspertne skupine, i napomenuo kako su ministarstvu predložili i dokumente za nastavak rada, i objavili ih sve na svojim mrežnim stranicama.

- Ovo je djelo u koje smo uložili profesionalni i osobni život. Nikada ne bi odstupili da nismo bili primorani odstupiti, ne zbog snažnih pritisaka, nego zbog kompromitacije onoga što smo htjeli napraviti. Prvo, RH nije pristupila izradi zakonskog okvira koji bi uopće omogućio uvođenje kurikuluma u škole, objasnio je Jokić.

- Dakle, kurikulume nije niti moguće uvesti u škole u ovom trenutku. Izrada normativnog okvira je preduvjet funkcioniranja države i obrazovanja. Činjenica je da se ovaj proces nije mogao nastaviti. Na to smo pozivali i prošlu i novu Vladu. Drugi je razlog nepostojanje sredstava i projekata koji bi izvlačili novac iz EU fondova, rekao je.

Jokić je rekao da su i on i članovi Ekspertne skupine primali prijetnje fizičkim napadima, i to najviše nakon intenzivnog pojavljivanja u medijima, od kojih su neki, kako kaže, prenosili neistine.

- 1. travnja u prostorije radne skupine došla je jedna osoba i prijetila, tada su tamo bili pripravnici. Tražili smo od policije povećanje sigurnosti. Reakcije na to nije bilo. Na određenim portalima se zaziva na to da se na nas reagira, čak i do toga da su neki prijetili metkom, rekao je Jokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:07