POVRATAK KUĆI

Još 57 Hrvata čeka evakuaciju iz Egipta, Ina vratila sve ljude

An Egyptian police officer uses a baton against demonstrators fleeing in a clowd of tear gas in Alexandria on January 28, 2011. AFP PHOTO/STR
 AFP

ZAGREB - U Egiptu je još 57 državljana RH i drugih osoba koji su pokazali interes za evakuaciju u Hrvatsku u našem veleposlanstvu u Egiptu.

Susretljivi Austrijanci

Dio njih trebao je doći zajedno sa 15 državljana koji su jučer stigli u Zagreb, ali su iz privatnih razloga odustali u posljednji čas. Potvrdila nam je to Katija Miličić, nekadašnja zaposlenica veleposlanstva u Egiptu, a sada savjetnica u MVPEI-ju.

Također, svi zaposlenici INA-e u ovom trenutku više nisu u Egiptu - jučer ujutro u Hrvatsku su pristigla posljednja trojica.

Kako tvrde naši sugovornici iz MVPEI-ja, austrijsko veleposlanstvo bilo je izrazito susretljivo. Troškove ove evakuacije, koji se još ne mogu procijeniti, pokrit će sami državljani te MVPEI.

Troškovi prijevoza

- Kartu austrijskom avioprijevozniku putnici su platili sami, oko 1500 kuna svaki. S druge strane, troškove prijevoza autobusom mi ćemo refunduirati bečkim kolegama - kaže naš sugovornik iz Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:54