MILOŠEVIĆ O RADU VLADE

'Još ćemo razgovarati o premijeru, mora poštivati zastupnike HDZ-a!'

Dragan Matić / CROPIX
 Dragan Matić/EPH / CROPIX

Gost Teme jutra u emisiji Novi dan bio je Domagoj Ivan Milošević (HDZ) koji je govorio o planovima vladajuće Domoljubne koalicije u kontekstu gospodarskog rasta, LNG terminalu te odnosima u Vladi, piše N1.

- Sigurno je da bismo očekivali puno više komunikacije, osobito zbog pozicije premijera i načina na koji je postao premijer, kazao je Milovšević i dodao da je HDZ-ovih zastupnika u Saboru ipak 67, a MOST-ovih 15, te da će o premijeru još razgovarati.

- Da bi se provodile reforme, potreban je barem minimum povjerenja građana, ali i respekt prema broju naših mandata i odnosima u i izvan Sabora, kaže Milošević. Na pitanje može li Vlada s ovakvom podrškom provesti reforme, on kaže da to nije jedini izazov, nego da moraju postojati suradnja i komunikacija s partnerima.

- Drugi su izazovi administrativni kapacitet za cijeli niz reformi i mjera, bojim se da moramo prvo složiti listu prioriteta. A drugi izazov je kako ubrzati gospodarski rast, rekao je Milošević.

- Što se tiče mirovinske reforme, nema dileme - moramo hladne glave razgovarati, kaže Milošević.

- Hvala Bogu, sve duže živimo, posebno ženski dio populacije. Međutim, moramo brirnuti o značajnom rastu broja radnih mjesta. Stvaranje radnih mjesta je i bio fokus našeg programa koji smo radili zajednio s IFO Institutom, kaže Milošević.

Rekao je i da se u HDZ-u apsolutno zalažu za porezna rasterećenja, i da ih očekuju u svim platnim razredima.

Na pitanje ima li stvarnih investitora u LNG terminal, kaže da ima.

- Osobno znam da ih ima sigurno kad govorimo o plutajućem terminalu. Nisam razgovarao s onima koji su potencijalni investitori u tzv. kopneni terminal, međutim plutajući je samo prvi korak do puno veće investicije u kopneni. Naglašavam, vremena nema mnogo, kaže Milošević.

- Vjerujem da će ih biti i više s obzirom na globalne perspektive LNG biznisa. Taj plutajući terminal je važan jer uz relativno nisku investiciju ne poskupljuje plin, zaključio je Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:03