IZGORJELO 100 HEKTARA

Još gori u Lokvi Rogoznici: Požar i dalje aktivan, no ne prijeti da će se razbuktati

Požar od sinoć nešto poslije 21,15 sati gasi 120 vatrogasaca s 35 vozila iz cijele Dalmacije te državne intervencijske vatrogasne postrojbe

Na požaristu, čije gašenje otežavaju jaki naleti bure, nalazi se oko 120 vatrogasaca DVD Omiš, DVD Makarska, JVP Split i DVD-a Split

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Požar koji je u ponedjeljak navečer buknuo na predjelu Ivašnjaku u Lokvi Rogoznici još je aktivan, no ne prijeti da će se razbuktati, a dosad je izgorjelo oko 100 hektara guste borove šume, maslinika i niskog raslinja, doznaje se od glavnoga županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je izjavio za Hinu, vatra je aktivna još samo na vrhu istočnog dijela Ivašnjaka, no ne prijeti da će se razbuktati i proširiti. Požar od sinoć nešto poslije 21,15 sati gasi 120 vatrogasaca s 35 vozila iz cijele Dalmacije, osim s otoka, te državne intervencijske vatrogasne postrojbe.

"Vrh je još uvijek aktivan, no ne prijeti da će se proširiti, izmaknuti kontroli, niti prijeti objektima. To je pod gredom, skroz visoko i tamo je mlada borova šuma. U ovom je požaru izgorjelo više od 100 hektara", rekao je Kovačević.

image

Lokva Rogoznica

Bozidar Vukicevic/Cropix
image

Lokva Rogoznica

Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:12