APEL MILANOVIĆU

Još jedan general traži pomilovanje Perkovića i Mustača: ‘Zbog doprinosa zaslužuju puštanje na slobodu‘

Hrvatski general Luka Džanko pridružio se inicijativi generala, svojih suboraca

Luka Džanko

 Facebook/vedra

Još jedan general pridružio se apelu predsjedniku Zoranu Milanoviću da pomiluje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Na Facebook stranici Udruge Veterani Domovinskog rata i antifašisti objavljeno je da se njihov potpredsjednik, Luka Džanko, pridružuje inicijativi.

- Potpredsjednik naše udruge VeDRA, proslavljeni hrvatski general Luka Džanko, pridružuje se inicijativi generala, njegovih suboraca, kojom se od predsjednika Zorana Milanovića traži pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji u Hrvatskoj služe kaznu njemačkog suda zbog ubojstva političkih emigranata u vrijeme socijalizma. General Džanko smatra da Perković i Mustač svojim zaslugama za obranu Hrvatske u ratu početkom devedesetih, kad su se stavili na raspolaganje domovini, apsolutno zaslužuju prijevremeno puštanje na slobodu, stoji na u objavi na Facebooku.

Krešić povukao potpis, oglasio se i Glavaš

U nedjelju je, inače, general-bojnik u miru Marinko Krešić izvijestio da je, s obzirom na podjele koje je u javnosti i u braniteljskoj populaciji izazvalo, uskratio potpis na pismo kojim bi se od predsjednika Republike Zorana Milanovića tražilo da pomiluje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Istovremeno, Branimir Glavaš najavio je da će nakon Uskrsa iznijeti svoje mišljenje o Perkoviću pa makar mu je*** sve po spisku.

- Uporno me zovu i pitaju što mislim o Josipu Perkoviću i njegovom eventualnom pomilovanju? Čut ćete narednih dana dok prođu uskrsni blagdani. Kome pravo, kome krivo!? Reći ću svoja saznanja o tom čovjeku od svibnja 1990., pa nadalje, i svoje mišljenje, pod cijenu da mi svi *ebete sve po spisku, napisao je Glavaš.

Odvjetnik Anto Nobilo, kao pravni zastupnika Perkovića i Mustača najavio je prije nekoliko dana kako će uputiti molbu predsjedniku Milanoviću da ih pomiluje, a prema pisanju medija, to su pismo namjeravali potpisati i umirovljeni generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Pavao Miljavac, Davor Domazet Lošo te Marinko Krešić. Svoj je potpis s pisma već ranije povukao general Krešimir Ćosić.

Perković i Mustač su na njemačkom sudu 2016. godine osuđeni na doživotne zatvore za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj, a kaznu služe u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:03