PRODOR HLADNOG ZRAKA

Još kratko uživajte u toplom vremenu, vraća se zima, a moguć je i snijeg: Temperature će pasti i za 10 stupnjeva!

Od četvrtka slijedi promjenjivije i nestabilnije vrijeme. Kiša će biti sve češća pojava, a jačat će i vjetar južnog smjera

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/CROPIX

Iako lokalno ima magle i niske naoblake, kako u unutrašnjosti tako i uz zapadnu obalu Istre, u većem dijelu zemlje pretežno je vedro. Stabilne i mirne prilike možemo zahvaliti prostranom anticiklonalnom polju.

Ponedjeljak u većini predjela donosi obilje sunca, uz većinom slab ili eventualno umjeren jugozapadnjak. Bit će iznadprosječno toplo.

Prvi dio tjedna posvuda će uglavnom biti sunčan, iako treba računati na maglu i niske oblake, uglavnom lokalno na kontinentu, ali i na sjevernom Jadranu, za N1 prognozira meteorologinja Tea Blažević.

Prema podacima DHMZ-a, temperature bi negdje - primjerice u Zagrebu - mogle pasti i za 10-ak stupnjeva.

image
DHMZ

Od četvrtka slijedi promjenjivije i nestabilnije vrijeme. Kiša će biti sve češća pojava, a jačat će i vjetar južnog smjera. Malo će se sniziti temperature, no i dalje će biti više od prosjeka za ovo doba godine.

- Na samom kraju tjedna izgledan je prodor hladnijeg zraka, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, što bi moglo značiti povratak zime i snijega. No pričekat ćemo još koji dan za precizniju prognozu - zaključuje Blažević za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:38