BIT ĆE PAKLENO

Još samo danas u nekim krajevima nestabilno, a pogledajte što nas onda čeka od ponedjeljka...

Vikend i početak idućega tjedna na Jadranu sunčan, štoviše često i sasvim vedar.

Kupači na plazi Kašjuni

 Josko Šupić/Cropix

Vremenske prilike u Hrvatskoj uskoro će sličiti više ljeto nego do sada. Kako je prognozirala meteorologinja dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a za HTV, petak će još na jugu Hrvatske biti nestabilan, uz poneki izraženiji pljusak praćen grmljavinom. Poneki se popodnevni pljusak ne može isključiti i uz granicu sa Slovenijom, a malo kiše lokalno može pasti i drugdje, ponajprije na krajnjem istoku. Na Jadranu će puhati bura i tramontana, mjestimice na udare i jake, moguće i olujne.

U petak će na istoku unutrašnjosti biti više sunčana vremena nego u četvrtak. Malo kiše može pasti ujutro uglavnom u dijelu Podunavlja i Posavine te poslijepodne lokalno i drugdje u obliku kratkotrajnog pljuska. Vjetar slab do umjeren, većinom sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 16 °C, a najviša dnevna između 24 i 26 °C, navodi se u HTV-ovoj prognozi.

Podjednake vrijednosti temperature i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prevladavati sunčano vrijeme. Kasno poslijepodne i predvečer postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak praćen grmljavinom. Povremeno će puhati umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati u odnosu na četvrtak.

image

Sedmodnevna prognoza za Knin

DHMZ

I na zapadu zemlje nakon pretežno vedrog početka dana treba računati na umjerenu dnevnu naoblaku. Tek rijetko je moguć poneki popodnevni pljusak. I dalje će puhati umjerena, ponegdje i jaka bura i sjeverni vjetar. Jutro će u gorju biti svježe, za razliku od sjevernog Jadrana, gdje će dan početi s kratkim rukavima. Najviša dnevna temperatura od 21 °C, koliko će biti u gorju, do čak 28 °C uz more.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano, ponegdje i sunčanije, te danju vrlo toplo, uz vrijednosti najviše temperature zraka između 26 i 29 °C. Bura i sjeverni vjetar bit će često jaki.

Podjednako vjetrovito i na krajnjem jugu Hrvatske, u petak našem najoblačnijem području, osobito ujutro i dio prijepodneva, kada treba računati i na mjestimičnu kišu i grmljavinu. Ipak vrijeme će se postupno smirivati.

image

Sedmodnevna prognoza za Karlovac

DHMZ

Vikend i početak idućega tjedna na Jadranu sunčan, štoviše često i sasvim vedar. Bura i sjeverni vjetar će slabjeti i temperatura zraka rasti. I u unutrašnjosti u nastavku tjedna te početkom idućeg pravo ranoljetno vrijeme uz puno sunčanih sati te ove godine prve vruće dane, prognozirala je dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a temeprature bi do kraja idućeg tjedna, kada mnogi Hrvati putuju na produženi vikend mogle dosegnuti 34 Celzijevca.

image

Sedmodnevna prognoza za Zagreb

DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:36