U JEKU AFERE INA

Josip Jelić više nije Plenkovićev savjetnik za Zagreb: Navodno je dobio ‘izvanredni otkaz i zabranu ulaska u središnjicu‘

Nekoliko HDZ-ovaca nam je potvrdilo da više od mjesec dana nije viđen u središnjici, no u vrhu stranke o tome za sada šute

Josip Jelić

 Ivan Lackovic/Cropix/Cropix

Josip Jelić, po svemu sudeći, nije više savjetnik šefa HDZ-a Andreja Plenkovića za Zagreb. U stranci se naveliko priča kako je Jelić dobio "izvanredni otkaz, te zabranu ulaska u središnjicu" i to u jeku afere Ina. Nekoliko HDZ-ovaca nam je potvrdilo da više od mjesec dana nije viđen u središnjici, no u vrhu stranke o tome za sada šute. Neslužbeno smo tek iz središnjice uspjeli dobiti potvrdu kako je Jelić prije mjesec dana "dogovorno otišao", ali su nam pri tome izbjegli odgovoriti na detaljnije upite oko Jelićevog zaposlenja - je li mu u opisu posla bilo samo savjetovanje Plenkovića, je li tamo imao službeni ured i primao plaću s obzirom na to da su HDZ-ovci s kojima smo razgovarali imali različite informacije oko njegovog posla.

Jelić je, inače, član zagrebačkog HDZ-a, a na zadnjim unutastranačkim izborima za njega je, kako se tada pričalo u HDZ-u, bila izmišljena funkcija izvršnog tajnika GO HDZ-a Zagreb. Na službenim stranicama još se vodi na toj funkciji, no u vrhu gradskog HDZ-a kažu kako je to "bila samo njegova pozicija u vrijeme kampanje".

- Što se tiče funkcija u stranci, on je samo vijećnik u gradskoj četvrti Črnomerec. Ne znam što je s njim, znam samo da više nije u središnjici - kazao je sugovornik iz vrha zagrebačkog HDZ-a. Kaže kako je čuo za priču o zabrani ulaska, ali i to da je Jelić bio u dobrim odnosima s uhićenim Damirom Škugorom iz Ine, pa, dodaje, ne isključuje da to ima veze s tim. Sugovornik iz središnjice na upit oko zabrane ulaska, kazao je kako oni nikome ništa ne zabranjuju te je ponovio da je Jelić otišao "sporazumno i dogovorno".

Josip Jelić široj je javnosti najpoznatiji po tučnjavi s HDZ-ovcem Kazimirom Ilijašom u kampanji 2015. Jelić je u to vrijeme već bio napustio HDZ i pridružio se Mostu te se kao tadašnji mostovac s Ilijašem potukao zbog plakata. A zbog te tučnjave je 2019. nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine. U HDZ se vratio kad je došao Plenković. Na naše pozive nije odgovarao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:59