STARE OZLJEDE

JOSIP KLEMM PONOVNO TRAŽI ODGODU ZATVORA Trenutačno se nalazi na terapiji u Varaždinskim toplicama, a najavio je i operaciju kralježnice

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Nakon što mu je odgođen odlazak u zatvor zbog prometne nesreće koju je doživio 8. siječnja ove godine na području Svete Nedelje, Josip Klemm dostavio je liječničku dokumentaciju specijalista iz Specijalne bolnice Varaždinske toplice prema kojoj fizikalnu terapiju ne može provoditi unutar zatvorskog sustava.

Fizijatar iz bolnice u Varaždinskim toplicama predlaže da mu se odgodi služenje zatvorske kazne do završetka fizikalnog liječenja i kontrole fizijatra, a preporučen mu je i operativni zahvat slabinskog dijela kralježnice zbog ranije ozljede. Klemm se prvi put trebao javiti na odsluženje kazne 16. siječnja, ali je tjedan dana ranije imao prometnu nesreću i bio je hospitaliziran u Klinici za traumatologiju. Zatim je 11. veljače upućen na rehabilitaciju u Varaždinske toplice, a boravak mu je produljen do 18. ožujka radi terapije.

Upravo zbog oporavka od ozljeda bio mu je odgođen odlazak na izdržavanje kazne 1. ožujka, a sada je dostavio novo mišljenje liječnika koji smatra da u zatvorskom sustavu ne može imati odgovarajuću zdravstvenu skrb. Međutim, konačnu odluku donijet će stručnjaci u Bolnici za osobe lišene slobode i dostaviti je sucu izvršenja.

Ako oni potvrde da rehabilitaciju nije moguće provoditi unutar zatvorskog sustava, sudac izvršenja odobrit će Klemmu odgodu odlaska u zatvor. Odbiju li njegovu molbu za odgodu, on opet ima pravo žalbe u roku od tri dana i tada o njegovoj žalbi odlučuje izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda.

Bivši specijalac i jedan od vođa prosvjeda branitelja u Savskoj pravomoćno je osuđen u srpnju 2017. godine zbog zloporabe položaja u gospodarskom poslovanju na štetu vlastite tvrtke Klemm Security, a tu je presudu potvrdio i Vrhovni sud 11. lipnja prošle godine. Klemm je izjavio da će poštivati odluku suda, ali da je u prometnoj nesreći obnovio stare ozljede i zbog toga je završio na bolničkom liječenju, a potom i u bolnici u Varaždinskim toplicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:57