IMA SNAŽAN IMUNITET

Josip Manolić u 102. godini pobijedio koronu! Stanje mu je neko vrijeme bilo ozbiljno, ali nije bio u bolnici

Prošlog se mjeseca Manolić više od dva tjedna borio s covidom-19 i na kraju uspio pobijediti tu tešku, a za starije ljude nerijetko i smrtonosnu bolest
Josip Manolić
 Damjan Tadic/Cropix

U 102. godini Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar, prebolio je koronu!

Kako saznajemo, prošlog se mjeseca Manolić više od dva tjedna borio s covidom-19 i na kraju uspio pobijediti tu tešku, a za starije ljude nerijetko i smrtonosnu bolest.

No, premda mu je stanje, kažu, neko vrijeme bilo prilično ozbiljno jer je imao početak upale pluća, nije hospitaliziran, već je ostao na kućnoj njezi.

Navodno mu je neko vrijeme bilo poprilično loše, ali je na kraju ipak uspio pobijediti koronavirus.

- Istina je, uspio sam se oporaviti od korone. Jedva čekam da idemo na kavu, rekao je Manolić za Nacional nedugo nakon što je Jutarnji list prvi objavio ovu vijest.

Nacional je, pak, doznao da se prvo zarazila Manolićeva kći Zrnka, a potom i on. Josip Manolić nije se cijepio jer su mu liječnici savjetovali da bi za njegovu životnu dob i cijepljenje bilo rizično, a nakon što se zarazio koronom, dobio je početak upale pluća. Od lijekova je uzimao ketonal i sumamed te je zaustavljeno širenje bolesti.

U međuvremenu se vratio svojim uobičajenim aktivnostima, redovito vježba, uz pomoć fizioterapeutkinje, čita novine, Nacional i Jutarnji list te gleda televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2022 21:39