EKIPA IZ BANKOMATA

Josip Protega na slobodi: U Remetincu mi je bilo prekrasno!

USKOK je tražio da se pritvor produlji dok se ne ispita još devet svjedoka, no sudac istrage je odredio mjeru zabrane pristupa svjedocima i pustio ih van
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Josip Protega , Ivan Sladonja i Mario Kirinić, trojac iz Hrvatske poštanske banke koji je u pritvor smjestila akcija Bankomat, nakon četiri mjeseca provedena u remetincu danas poslijepodne pušteni su na slobodu.

NOVO >>> Trojac je iz istražnog zatvora izašao u 18:30 sati. Na pitanje novinara kako mu je bilo u pritvoru, Protega je odgovorio: 'Prekrasno!'.

Odlučio je tako sudac istrage Krešimir Devčić koji nije prihvatio prijedlog USKOK-a da im se istražni zatvor produlji radi mogućeg utjecaja na svjedoke.

USKOK je, naime, tražio da se pritvor produlji dok se ne ispita još devet svjedoka, a sudac istrage je umjesto produljenja istražnog zatvora odredio mjeru zabrane pristupa svjedocima i pustio ih van.

Protega, Kirinić i Sladonja osumnjičeni su da su od 2005. do 2007. godine odobrili više od 210 milijuna kuna zajmova bez valjanih sredstava osiguranja.

Krajem ožujka, istraga je proširena za još jedan slučaj u kojem je čak 77 milijuna kuna , kroz nezakonite zajmove i složene transakcije, završilo u privatnim džepovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:47