NOVI-STARI ŠEF

Josip Šurjak ponovno izabran za predsjednika Hrvatske odvjetničke komore (HOK)

Ovo mu je drugi mandat na člelu HOK-a, a prvi puta je za predsjednika Odvjetničke komore na izbornoj Skupštini HOK-a 2018.
Josip Šurjak
 Damir Krajac/Cropix

Na redovitoj izbornoj Skupštini Hrvatske odvjetničke komore (HOK) u subotu je za predsjednika ponovo izabran Josip Šurjak, odvjetnik iz Zagreba.

Kako su priopćili u HOK-u, delegati-predstavnici svih odvjetničkih zborova u Hrvatskoj dali su povjerenje Josipu Šurjaku i izabrali ga da sljedeće tri godine vodi krovnu organizaciju hrvatskih odvjetnica i odvjetnika.

Josip Šurjak rođen je 2. ožujka 1969. godine u Starom Gradu na Hvaru. Diplomirao je 8. srpnja 1994. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore upisan je 1. siječnja 1998. godine sa sjedištem ureda u Zagrebu. Josip Šurjak bio je predsjednik Odvjetničkog zbora Zagreb od 2015. do 2018. godine, te član Upravnog odbora HOK-a i član Izvršnog odbora HOK-a.

Ovo mu je drugi mandat na člelu HOK-a, a prvi puta je za predsjednika Odvjetničke komore na izbornoj Skupštini HOK-a 7. srpnja 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 18:54