‘TEŠKO SVE PODNOSI‘

Josipa Rimac se žalila MUP-u i SOA-i: ‘Prolazi torturu i prima prijetnje...‘

‘Potpuno je neprihvatljivo da se od ovog pravosudnog postupka napravio svojevrsni reality show‘, rekao je odvjetnik

Josipa Pleslić (ex Rimac)

 Damir Krajac/Cropix

Josipa Pleslić (ex Rimac) teško podnosi sve što se trenutno objavljuje o njoj, govori njezin odvjetnik. Ona pred kamere ne želi, ali potužila se MUP-u, SOA-i, Ministarstvu pravosuđa.

"Ona traži da se zaštiti njezin privatni život i njezina obitelj, ona prolazi torturu, prima klasificirane podatke u kaslić, anonimne poruke, prijetnje... Ona je žena i majka i zasigurno joj nije lako", rekao je Novoj TV Ivan Gržić, odvjetnik Josipe Pleslić.

"Ona unatrag četiri godine prolazi svojevrsnu torturu u medijima, nad njom se provodi suđenje prije suđenja. U medijima je već presuđena, možete misliti kakva je pozicija obrane i braniti nju u postupku kada je već stvorena neka medijska slika o njoj. Mi ćemo iskoristiti sve pravosudne alate da je zaštitimo. Za sada je to na razini obavještenja nadležnih institucija. Ako one ne odreagiraju na pravi način, zasigurno ćemo razmisliti od daljnjim koracima", rekao je Gržić.

image

Josipa Pleslić (ex Rimac) i Ivan Gržić

Ronald Gorsic/Cropix

Što se tiče spomenutih poruka, odvjetnik je naglasio:

"Obavještenje USKOK-a je djelomično točno, postoji CD medij, međutim s tog CD medija konkretno za ova dva pravosudna postupka nije izvršen ispis konkretno ovih poruka niti je taj ispis sadržajem konkretno ova dva spisa. Pored toga ove poruke decidirano nisu navedene u popisu dokaza niti su one obrazložene u istim optužnicama, dakle one se nigdje ne spominju, ali vjerojatno jesu dio nekog CD medija", naglasio je odvjetnik, dodavši da te poruke nisu relevante za taj postupak i nisu dio predmeta optuženja.

"Potpuno je neprihvatljivo da se od ovog pravosudnog postupka napravio svojevrsni reality show , radi se svojevrsna sapunica", zaključio je odvjetnik Gržić.

Više o otkriću Jutarnjeg lista možete pročitati na sljedećim linkovima:

Imamo stotine poruka Turudića i Josipe Rimac, kandidat za šefa DORH-a prešutio sastanke: ‘Napravi mi ono‘

Rimac je od Turudića tražila pomoć i za Karamarka, ali i on je tražio usluge: ‘Trebat ćeš ti mene...‘

Rimac: ‘Ja ću s Turudićem na kavu i nazad na Jahorinu; Čagalj: ‘Ana Marija ili Zdravko?‘; Rimac: ‘AMR‘

Poruke Josipe Rimac Milijanu Brkiću: ‘Turudić mi je rekao: Možeš biti mirna, nema privođenja‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 23:05