UOČI DANA POBJEDE

JOSIPA RIMAC 'U proslavi Oluje nema mržnje i revanšizma, agresoru smo kršćanski oprostili'

"Ako smo agresoru mogli kršćanski oprostiti, tko nam može zabraniti veličati naše pobjede", kazala je gradonačelnica Knina
 Nikša Stipaničev / CROPIX

- Budimo ponosni na naše heroje Domovinskog rata i bez ikakvog politikanstva pokažimo u srijedu svi zajedno dostojanstvo. Ako smo agresoru mogli kršćanski oprostiti, tko nam može zabraniti veličati naše pobjede. U proslavi naše Oluje nema i neće biti mržnje, ni revanšizma. U obilježavanju Dana pobjede mi se sjećamo i žalimo za svim našim poginulim hrvatskim braniteljima. Držeći se evanđeoske poruke o uskrsnuću, radujmo se životu u slobodi i ne dozvolimo nikome da na oduzme pravo na radost – kazala je gradonačelnica Knina Josipa Rimac na konferenciji za novinare povodom proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti koja će se u srijedu održati u Kninu.

Ona je istaknula kako je Knin logistički spreman da u srijedu primi sto tisuća ljudi.

- Očekujemo između 10 i 13 tisuća vozila te oko 200 autobusa iz svih krajeva Hrvatske, te su za sva ova vozila osigurana parkirna mjesta – kazala je Josipa Rimac.

>>> FOTOGALERIJA Postav Muzeja Oluja '95 u kninskoj tvrđavi

Uz Josipu Rimac i njezina zamjenika Slavena Ivića, na konferenciji za novinare sudjelovao je general Mate Ostović koji je u ime MORH-a zadužen za organizaciju proslave u Kninu. On se zahvalio čelnicima Knina na suradnji i dosadašnjem uloženom trudu.

– Kod svakog pripadnika Oružanih snaga RH prisutna je pozitivna energija i svi jedva čekaju sudjelovanje u proslavi 20. obljetnice Oluje – kazao je general Ostović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:09