POTVRDILA ODVJETNICA

Josipa Rimac uskoro izlazi na slobodu, tražila je model 6+6: ‘Mora malo doći k sebi‘

Odvjetnica Horvat je kazala kako je sudac istrage u procesu donošenja odluke o otpuštanju te da će Rimac dati kratku izjavu kad izađe
Josipa Rimac
 Ronald Gorsic/Cropix

Na sud je stigao prijedlog Uskoka za puštanje Josipe Rimac na slobodu, potvrdila je njezina odvjetnica Lidija Horvat za N1.

To znači da Rimac tijekom dana izlazi na slobodu.

Odvjetnica Josipe Rimac Lidija Horvat u razgovoru za N1 kazala je kako je sudac istrage u procesu donošenja odluke o otpuštanju i kako bi Rimac mogla biti otpuštena kroz nekoliko sati.

Ističe kako će Rimac vjerojatno dati kratku izjavu medijima kad izađe.

"Nakon njenog otpusta, ona mora doći malo k sebi. Nakon toga ćemo mi započeti kako spada pripremu njene obrane. Spis ima preko trideset tisuća stranica i trebat će to sve proći", rekla je Horvat te potvrdila kako je moguća nadopuna obrane.

Horvat je potvrdila informaciju kako je Rimac zatražila naknadu plaće po modelu 6+6, no kako nije došla informacija je li to potvrđeno.

"Ne znamo zašto. To bi zakonski trebalo biti provedeno u roku od 30 dana. Smatramo da je takvim postupanjem ona dovedena u nejednak položaj u odnosu na ostale kojima je to pravo omogućeno", rekla je Horvat.

Podsjetimo, Rimac je osumnjičena u aferi Vjetroelektrane s više osoba, a od kada je u svibnju pritvorena, istraga je protiv nje dva puta proširena. Zadnji se put to dogodilo koncem kolovoza, i tada joj je istražni zatvor produljen za još dva mjeseca.

No njezina obrana se na odluku suca istrage zagrebačkog Županijskog suda žalila, pa je izvanraspravno vijeće preinačilo odluku, odredivši da joj istražni zatvor umjesto dva mjeseca traje mjesec dana odnosno do 29. rujna 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:42