AFERA MESO

Josipović: Ako je u opasnosti zdravlje građana, očekujem akciju inspekcije

Pula, Medulin, 130910.Predsjednik Republike Ivo Josipovic odrzao je kratko predavanje te je otvorio "Politolosku ljetnu skolu" koja se odrzava u Hotel Belvedere.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

NOVI VINODOLSKI - Ako je u sumnju dovedeno zdravlje građana, i to vezano uz elementarne živežne namirnice, tada ne samo da podržavam akciju inspekcije, nego je i očekujem, rekao je predsjednik RH Ivo Josipović danas u Novom Vinodolskom, komentirajući „aferu meso“ koja posljednjih dana potresa hrvatsku javnost.

Dodao je da, ako se pokaže da to ipak nije točno, već da je riječ o uznemiravanju javnosti, i za to postoje pravne sankcije.

Josipović je komentirao odluku bivšeg premijera Ive Sanadera da ne podigne poziv za svjedočenje o okolnosti privatizacije Ine pred saborskim istražnim povjerenstvom.

- Da ja čitam novine i vidim da se očekuje moja nazočnost u Saboru, svakako bih došao, pa i bez pisanog poziva – rekao je predsjednik.

Prema Josipovićevim riječima, to nije samo pitanje saborskog povjerenstva, već se radi o nečemu čime bi se trebala baviti i druga nadležna tijela.

- Brine me što tvrtka s određenim razmjerom vlasništva ima potpunu mogućnost upravljanja Inom - izjavio je predsjednik.

Vladu je još jednom pozvao da napokon započne s reformama, ističući da svako zaostajanje može biti kobno za Hrvatsku, jer inače nećemo moći biti subjekt i ravnopravan partner u EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:39