OBRAČUN UZ RUKOVANJE

Josipović: Bandić nije borac za pravdu, Bandić: Josipović je najveći borac za haašku pravdu

 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Ne mogu zamisliti Milana Bandića kao borca za pravdu. Pravda je ključna riječ moje kampanje, pa je profesor Primorac sigurno mislio na mene kad je rekao da će podržati onog kandidata za predsjednika koji će se boriti protiv korupcije - izjavio je Ivo Josipović danas u hotel Sheraton poslije dodjele nagrada za najsrčanije i najborbenije nogometne reprezentativce navijačke Udruge Uvijek vjerni.

A njegov protukandidat Milan Bandić, koji se također pojavio na spomenutom događaju, uzvratio mu je istom mjerom:

- Kad je u pitanju haška pravda Josipović je tu prvi borac, tu je svjetski prvak!

No, nije Bandić danas ostao dužan ni predsjedniku Stjepanu Mesiću.

- Njemu želim puno zdravlja i da čuva unučiće - poručio mu je, a na pitanje zašto kaže da ga je Mesić puno puta zvao, rekao je da to Mesić zna.

- Zna on zašto me je zvao, ali bolje da sam ja njemu pomagao nego on meni jer vidim kako bi mi pomogao. Ali ja sam vjernik, katolik, uvijek dobrim vraćam. Ko’ mene batinom, ja njega kruhom - izjavio je Bandić. A na podpitanje da mu baš i nije vratio ‘kruhom’ nego da ga je nazvao starim i senilnim, odgovorio je da je ipak ‘birao riječi’.

- Sve sam mu lijepo rekao, samo sam rekao istinu, samo istinu, a najbolji odgovor na to pitanje je današnji demant iz njegovog ureda - izjavio je Bandić.

Nije želio komentirati podršku iz ogranaka HDZ-a, a ni moguće sankcije u vladajućoj stranci koje je najavila premijerka Jadranka Kosor.

- Računam na obične građane, a strančaka vrhuška može braniti nekome za koga da glasa, ali ipak će ljudi sami odlučiti kad se zatvore u kutiju - rekao je. Također je demantirao navode da osniva stranku.

- Nisu ovo parlamentarni izborni, ovo su izbori za predsjednika. Ne bih komentirao navode o novoj stranci. S Ivicom Pančićem se nisam čuo, a još manje na tu temu koju on inicira. Ne kanim osnivati stranku, stvarao sam već jednu stranku - rekao je Bandić.

Novogodišnju noć rekao je da planira dočekati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a i Ivo Josipović rekao je doći na trg među građani.

- Mahat ću Bandiću - dodao je Josipović koji je rekao da računa na sve glasove.

- Pa i one simpatizera HDZ-a. Zato što ono za što se ja borim, treba se boriti i svaka poštena Vlada, i tu postoji poveznica između mog programa i onoga što radi Vlada danas - rekao je Josipović te je dodao da se nakon izbora čuo s Draganom Primorcem u čijim riječima da će podržati kandidata koji će se boriti protiv korupcije se prepoznao.

- Zahvalan sam profesoru Primorcu na tim riječima u kojima se mogu prepoznati naravno - rekao je Josipović.

Bandić prvo projurio, ali se kasnije ipak rukovao s Josipovićem

Prvi je na dodjelu nagrada stigao Ivo Josipović, a nekoliko minuta kasnije i Milan Bandić koji je isprva projurio kraj svog bivšeg stranačkog kolege, ali su se kasnije pozdravili i rukovali. Josipović je bio u društvu Željke Antunović, koja se donedavno spominjala kao SDP-ova članica koja podržava Bandića.

- Antunović je članica predsjedništva SDP-a i kao takva podržala me je u kampanji - rekao je Josipović, a na pitanje hoće li on nju podržati u utrci za predsjednicu zagrebačkog SDP-a, rekao je da je to problematika koja izlazi iz okvira predsjedničkih izbora.

- A kasnije, kao predsjednik, više neću biti član SDP-a - dodao je. (V. Nezirović)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 07:43