O NOVOM PREMIJERU

Josipović iznio očekivanja: S novom vladom ću manje razgovarati preko medija, a više u četiri oka

Predsjednik nije želio komentirati najave da će neki ljudi iz njegova Ureda prijeći u Vladu
 Davor Pongračić/Cropix

Predsjednik Ivo Josipović je u razgovoru za središnji Dnevnik HTV-a iznio svoja očekivanja od vlade Zorana Milanovića . Predsjednik je, između ostaloga, izjavio kako očekuje da će komunikacija s novom vladom biti jednostavnija nego s vladom Jadranke Kosor, u smislu da će se, kako objašnjava predsjednik, odvijati 'manje preko medija, a više u četiri oka'.

- Očekujem reorganizaciju obrambenih snaga, uspješan završetak europskog puta, širenje suradnje na zemlje izvan Europe te jačanje regionalne suradnje i otklanjanje repova iz prošlosti koje imamo sa susjedima, u prvom redu Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom - izjavio je Josipović, koji je naglasio kako je ustavna dužnost predsjednika i premijera suradnja.

Predsjednik nije komentirao nagađanja da će i on morati preslagivati vlastiti ured zbog najava da će neke 'njegove ljude' Milanović povući u vladu. Josipović, dok se premijer služebno ne izjasni, to ne želi komentirati, ali smatra kako je riječ o 'unapređenju suradnje između Ureda predsjednika i Vlade'.

Josipović je komentirao i izjavu Vesne Pusić, koja je najavila imenovanje veleposlanika već u siječnju. Predsjednik podržava ažurnost, ali naglašava kako se najprije treba poštovati procedura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:24