ČESTITAO PRAVOSLAVNI BOŽIČ

Josipović: 'Mir Božji, Hristos se rodi, vaistinu se rodi! Neka ovo bude dan prijateljstva i ljubavi među svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju'

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Mir Božji, Hristos se rodi, vaistinu se rodi. Želim da ovaj Božić bude novi dan nade za sve one koji pate, za sve koji su siromašni i koji još nemaju svog doma ili se tek trebaju vratiti u svoje domove. Želim da ovo bude dan prijateljstva i ljubavi među svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju - rekao je u Karlovcu predsjednik Ivo Josipović nakon božićne liturgije u hramu Svetog Nikole, koju je predvodio episkop gornjokarlovački Gerasim.

Predsjednik Josipović naglasio je da je Božić dan kada govorimo o miru, pravdi i ljubavi dodajući da je u Hrvatskoj svaki čovjek jednako vrijedan i dobrodošao.

Episkop Gerasim rekao je da je počašćen dolaskom predsjednika Josipovića te mu zahvalio što vodi računa o srpskoj zajednici, što pokazuje da je u ovoj zemlji svaki građanin dobrošao te da svatko treba uživati mir i spokojstvo.

Po običaju, pročitana je i poslanica patrijarha Irineja koji na današnje vrijeme nazvao vremenom potresa, socijalne nesigurnosti i otuđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:12