PROPUST OSIGURANJA?

Josipović o branitelju koji mu je vratio 200 kuna: Kako ja mogu znati tko je sve na tjeralici?

 Bernard Čović/CROPIX

SPLIT - Ključ opstanka brodogradilišta je dovršetak procesa privatizacije a razgovor koji sam vodio s članovima uprave Brodosplita govori u prilog tezi da bi ovo brodogradilište nakon privatizacije moglo imati šansu, izjavio je predsjednik Ivo Josipović nakon posjeta Brodosplitu u ponedjeljak.

Predsjedniku su za gotovo jednosatnog obilaska splitskog škvera prilazili radnici, rukovali se s njim, molili za zajedničku fotografiju i pitali može li im pomoći.

- Spasite štogod ako se može, do nas nije, mi smo najsritniji kad radimo. Ima li nade da opstanemo? Samo rada i kruva, nama ne triba ništa drugo, tako su se obraćali radnici predsjedniku koji je pažljivo saslušao svakog radnika koji mu se obratio.

- Nakon privatizacije samo će o vama, vašoj Upravi i menadžmentu ovisiti vaša budućnost. Od uprave sam saznao da brodogradilište ima tržište, odgovarao je predsjednik radnicima. Ivo Josipović ranije je posjetio tvornicu Cemex.

- Posebno je zadovoljstvo posjetiti tvrku koja je izuzetno uspješna, ostvaruje dobit, zapošljava, isplaćuje plaće, plaća poreze i doprinose.

Ovo je tvrka koja vodi poslovanje koje možemo nazvati društveno odgovornom, brine o okolišu, braniteljima, vatrogastvu i mnogim drugim stvarima važnim za lokalnu zajednicu, izjavio je predsjednik te poručio da bi i "neki drugi trebali doći ovdje vidjeti dobar model poslovanja".

Ivo Josipović: Kako mogu znati tko je sve na tjeralici?

Na pitanje je li njegov ured napravio propust kada je pomogao branitelju Mariofilu Brnadiću za kojim je raspisana tjeralica zbog iznude a kojemu je predsjednik posudio 200 kuna. Predsjednik je odgovorio:

-Zašto mislite da je to propust? Kako mogu znati tko je sve na tjeralici? Služba sigurnosti vrlo profesionalno radi svoj posao. Nije ni moguće, niti je želim da se svakoga provjerava je li na tjeralici. Nadam se da niste ni vi na tjeralici, odgovorio je predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:23