KOMENTIRAO I MOL

JOSIPOVIĆ O TEKSTU UGLEDNOG THE ECONOMISTA O HRVATSKOJ 'Ima podataka koji govore drugačije'

 Marko Todorov / CROPIX

UMAG - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je večeras kako ima puno povjerenje u hrvatsku Vladu u pregovorima s mađarskim MOL-om oko uređenja njihovih odnosa u Ini, potrebnim ocijenivši pronalaženje novog modusa funkcioniranja u Ini.

"Pregovori će možda još potrajati, treba biti strpljiv. Bilo bi najbolje kada bi došlo do dogovora, a ukoliko ne dođe postoje i druga rješenja", rekao je Josipović novinarima u Umagu, istaknuvši kako ima puno povjerenje u Vladu i njen pregovarački tim.

Za pregovore oko uređenja odnosa hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a u Ini kazao kako je riječ o velikim i važnim interesima zbog kojih "nije ni čudno da pregovori toliko dugo traju".

"U platformi su zacrtani oni interesi i ciljevi koji se žele ostvariti i nadam se da će to u konačnici tako i biti. Ina je strateška tvrtka za hrvatsko gospodarstvo, bez obzira na vlasničke udjele. Znamo i svu nesretnu povijest vezanu za presudu koja je donesena, pa je stoga potrebno naći jedan novi modus fukcioniranja", poručio je Josipović.

Novinare je zanimao i njegov komentar na napise u britanskom tjedniku "The Economist" da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru te da je do danas malo toga učinjeno po pitanju reformi.

Predsjednik je rekao kako ta kritika ima svoje utemeljenje, ali i naglasio kako u Hrvatskoj ima podataka koji govore drugačije, izrazivši nadu da se "crne prognoze koje se spominju u tom tekstu neće ostvariti".

"Ima i drugih tekstova kod nas, ne treba nam 'The Economist" za to, koji upozoravaju na ozbiljnost stanja i potrebu reformi te restrukturiranja gospodarstva. I njih treba uzeti u obzir", kazao je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 19:29