PRIZNANJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Josipović odlikovao Dušana Miljuša, Igora Rađenovića i Ružu Tomašić

Policija još nije pronašla ni napadače niti naručitelje napada na Miljuša
 Nina Đurđević / CROPIX

ZAGREB - Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista i jedan od najpriznatijih hrvatskih istraživačkih novinara i sudskih izvjestitelja, odlikovan je Ordenom Reda Stjepana Radića. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović dodijelio mu je Orden i time odao priznanje za hrabrost u prokazivanju korupcije i u borbi protiv organiziranog kriminala.

Na dan borbe protiv korupcije, 9. prosinca, predsjednik će dodijeliti Orden Stjepana Radića Dušanu Miljušu, Igoru Rađenoviću i Ruži Tomašić, koji su zadnjih godina svojim djelovanjem postali simboli borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, iako su zapravo samo pošteno i savjesno obavljali svoj posao.

Osim toga, činjenica da su svi bili brutalno napadnuti govori da su i sami postali “smetnja” kriminalnim skupinama. Iako je od napada iz potaje na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša prošlo već više od dvije i pol godine, policija još nije pronašla ni napadače niti naručitelje tog gnusnog čina.

Ovom se nagradom, kažu nam na Pantovčaku, želi odati priznanje ljudima koji su bez obzira na profesiju bili spremni ugroziti i vlastiti život u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Ovim činom, tvrde, odaju poštovanje ljudima koji se bez straha i ustezanja bore protiv pošasti korupcije i mafije u Hrvatskoj, ali žele dati i poticaj da takvo djelovanje ne ostane zaboravljeno i zanemareno.

Dušan Miljuš dobitnik je više međunarodnih odličja, a kaže da je ovo svakako velika čast i priznanje jer pokazuje da to nije samo simbolična nagrada, nego se nada da je i dokaz da će se politika više angažirati u borbi protiv organiziranog kriminala.

Miljuš naglašava kako misli da će ovaj orden biti dodatni poticaj da se konačno riješi i slučaj napada na njega, jer takvi slučajevi ne smiju ostati nekažnjeni. - U tom slučaju kriminalci se osjećaju jačima i zaštićenima - kaže Miljuš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:24