PRVI GOVOR

Josipović: 'Ovo je pobjeda svih građana. Repriza će biti za pet godina'

Duboko vjerujem da svi želimo živjeti u zemlji u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava, u zemlji socijalne sigurnosti i jednakih šansi za sve
 Goran Mehkek/Croipix

Dragi prijatelji, građanke i građani Republike Hrvatske,

u ovim trenucima pobjede iskreno zahvaljujem što ste izašli na ove izbore i prepoznali moj program Nove pravednosti. Zahvaljujem svim građanima, bez obzira za koga su glasovali.

Pobijedili smo!

Pobjeda nije samo moja. To je pobjeda svih poštenih ljudi. Pobjeda koju slavimo svi. Svaki građanin ove zemlje večeras je pobjednik jer duboko vjerujem u to da je svačiji cilj bolja Hrvatska. Duboko vjerujem da svi želimo živjeti u zemlji u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava, u zemlji socijalne sigurnosti i jednakih šansi za sve. Posebno, obraćam se građankama i građanima koji nisu glasovali za mene. Bit ću i vaš predsjednik! Želim spajati, ne razdvajati.

Stojim ovdje pred svima vama, bez obzira za koga ste glasovali, svima pružam ruku i kažem: služit ću vam, služit ću Hrvatskoj.

Zahvaljujem obitelji, a posebno supruzi Tatjani koja mi je uvijek u životu bila oslonac i podrška. Zahvaljujem kćerki Lani i svojim roditeljima koji su mi bili snažan oslonac i podrška.

Dopustite mi da zahvalim i svojim protukandidatima iz prvog kruga te protukandidatu u drugom krugu g. Bandiću na sudjelovanju u izborima.

Zahvaljujem predsjedniku Republike Hrvatske, gospodinu Stjepanu Mesiću, koji je u svojih deset godina predsjedničkog mandata dao izniman doprinos razvoju hrvatske demokracije i jačanju našeg položaja u međunarodnoj zajednici.

Posebnu zahvalnost dugujem SDP-u, mojoj stranci, i njenom predsjedniku Zoranu Milanoviću, svim članovima stranke bez čije pomoći ne bih mogao organizirati ovako uspješnu kampanju.

Hvala i ostalim strankama koje su me podržale u drugom krugu, predsjedničkim kandidatima iz prvog izbornog kruga koji su me podržali, brojnim udrugama, braniteljima, ali i uistinu velikom broju građana koji su kao volonteri sudjelovali u ovoj kampanji i koji su mi podršku iskazivali bezbrojnim mail porukama ili na druge načine. Podrška tako širokog kruga ljudi znači da mi vjeruju kako mogu pomoći Hrvatskoj, kako mogu pomoći našim ljudima, neopterećen stranačkom pripadnošću.

Iskreno sam zahvalan i svom Izbornom stožeru, direktoru kampanje Mirandu Mrsiću kao i svim ostalim članovima Stožera koji su odradili sjajan posao. Bili smo velik ali dobro usklađen orkestar koji je uvježbao i danas premijerno izveo veliku, Pobjedničku simfoniju. Repriza će biti za pet godina.

Građanke i građani Hrvatske,

objavljujući svoju kandidaturu, istakao sam kako želim europsku Hrvatsku. Hrvatska će biti jedna od sjajnih zvijezda na europskom nebu. Ne samo po članstvu u EU, nego i po vrijednostima koje zastupamo: ljudska prava, prava nacionalnih manjina, vjerske slobode, demokracija i sloboda, radnička prava i socijalna pravda, kultura, obrazovanje i ekologija, neke su od najvažnijih.

Posebno, povjeravajući mi glas na ovim izborima, prepoznali ste potrebu da se ujedinimo u borbi s korupcijom i kriminalom koji su najozbiljnija prijetnja svakog gospodarskog razvoja, ali i svakog napretka društva uopće.

Domovinski rat i herojstvo hrvatskih branitelja i hrvatski antifašizam, rad, dostojna plaća, znanje i sposobnost kao kriteriji uspjeha, razumijevanje, tolerantnost prema drugima i drukčijima, istinska demokracija, to će biti vrijednosti na kojima ću temeljiti svoj mandat. Ne bojte se! Pobijedit ćemo ovu tešku ekonomsku krizu, pobijedit ćemo korupciju i kriminal, pobijetit ćemo siromaštvo i bijedu!

Krećemo zajedno na put ka novoj Hrvatskoj u velikom Savezu za pravdu. Mi smo snaga koja mijenja izgled ove zemlje, ruši temelje svih nepravdi i stvara bolju Hrvatsku. Stvara Novu pravednost, onu koja se temelji na radu, dostojanstvu, domoljublju i poštenju. Čeka nas veliki posao, iskušenje koje ćemo svladati!

Hrvatska će konačno biti zemlja kakvu zaslužujemo, dom svih poštenih ljudi.

Na početku kampanje rekao sam vam: ja se pouzdajem u vas, a vi se možete pouzdati u mene. I sada, u izbornoj noći, u trenutku naše zajedničke pobjede mogu samo ponoviti: neću vas razočarati!

Živjeli, živjela naša Hrvatska!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:26