IZBORI 4.12.

Josipović poručio strankama: Nemojte voditi prljave kampanje!

'Nema mjesta rezigniranosti. Najmoćnije oružje demokracije još uvijek je glasački listić - a on je u vašim rukama'
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Izađite na izbore i svojim glasom poduprite bolju i pravedniju Hrvatsku! – poručio je večeras predsjednik Ivo Josipović u svom obraćanju građanima Hrvatske povodom predstojećih parlamentarnih izbora koje je raspisao za 4. prosinca.

Sve stranke, koalicije i liste koje će na izborima sudjelovati pozvao je da predstave svoje projekte razvoja Hrvatske u kojima će se fokusirati na ključna pitanja te da ne vode prljavu kampanju koja je "fokusirana na prošlost bez pogleda u budućnost" jer ona neće donijeti uspjeh.

- Izbori pa i u vremenima najveće krize mogu biti trenutak preokreta, novog optimizma i poleta. Vjerujem da to mogu biti i predstojeći izbori – kazao je Josipović koji ne sumnja da "Hrvatska ima dovoljno poštenih ljudi, sa snagom i vizijom koji mogu pomoći graditi bolju budućnost za nas i našu djecu."

- Stoga, iziđite na izbore i dajte im potporu za velike zadaće koji stoje pred njima u ovim teškim vremenima. Možda će baš Vaš glas odrediti budućnost Hrvatske – jasno je nekoliko puta pozvao građane da izađu na birališta, posebno mlade koji glasaju prvi puta. Josipović je priznao kako razumije građane kod kojih "ozbiljna ekonomska i društvena kriza, rastuće siromaštvo, nezaposlenost i problemi u funkcioniraju sustava izazvaju opravdavi gnjev, strah, apatiju i beznađe".

– Mogu razumijeti građane koje je, kao nikada u našoj povijesti obuzela letargija i nepovjerenje u političare i njihova obećanja – istaknuo je dodajući kako su upravo izbori trenutak kada svojim glasom mogu utjecati na svoju budućnost.

- Nema mjesta rezigniranosti. Najmoćnije oružje demokracije još uvijek je glasački listić – a on je u Vašim rukama. Možemo izabrati one koji znaju izaći iz krize, možemo potaći optimizam, odgovornost političara i onih koji upravljaju resursima – poručio je.

- Hrvatske se, rekao je Josipović, nalazi na prekretnici - simboličkoj koja označava uspješan završetak pregovora s EU, ali i suštinskoj.

- U potrebi da se reformama i odlučnim otklonom od korupcije otvori novo poglavlje razvoja hrvatskog društva. Zato i hrvatski lideri moraju moraju planirati razvoj naše domovine. Očekujem barem njegove naznake i spremnost da nova Vlada odmah po preuzimanju dužnosti okupi sve kreativne snage društva na planiranju budućnosti – rekao je.

- Izbori su, smatra Josipović, prilika da građani povjerenjem koje će dati nekoj od stranaka, koalicija ili lista odrede svoju budućnost, budućnost svoj djece i domovine Hrvatske.

- Izbori su prilika da Hrvatska, njezin budući Sabor i Vlada osnaženi novim demokratskim legitimitetom, ma kojih boja bili, odlučno i s optimizmom otvore novu stranicu naše povijesti. I sam s optimizmom gledam na budućnost Hrvatske – zaključio je Predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:50