PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

JOSIPOVIĆ 'Predložit ću promjene Ustava, ako ih stranke ne prihvate, razmišljam o referendumu'

"Pozvao sam grupu najistaknutijih ustavnih pravnika, čeka nas rasprava, procedura u Saboru, pa ćemo vidjeti kako će se stranke odnositi prema tome, ako ne bude išlo, razmišljam i o referendumu", rekao je Josipović
 Robert Fajt / CROPIX

"Nikome danas nije lako, nadam se da će doći bolja vremena, zato i predlažem ozbiljne ustavne reforme, čak i promjenu Ustava, koja bi trebala biti temelj reformi i novom gospodarstvu, gospodarstvu 21. stoljeća", najavio je optimistično predsjednički kandidat Ivo Josipović u Karlovcu među štandovima na Božićnom sajmu, nakon što su mu se proizvođači i prodavači požalili na loš promet.

Na novinarsko pitanje zašto se Ustav nije mijenjao u proteklih pet godina rekao je da smo u tom periodu morali završiti pregovore, "započeli smo promjene u jednom pravnom okviru prije ulaska u EU, nakon što smo ušli u Europsku uniju prošlo je puno vremena, ja sam otvorio tu priču, pozvao sam grupu najistaknutijih ustavnih pravnika, čeka nas rasprava, procedura u Saboru, pa ćemo vidjeti kako će se stranke odnositi prema tome, ako ne bude išlo, razmišljam i o referendumu".

"Nisam sazivao niti ću sazivati ni u drugom mandatu sjednice s Vladom jer po Ustavu to ne mogu, dakle, gospoda iz HDZ-a bi najprije trebala uzeti postojeći Ustav i malo prelistati i naučit što piše u njemu, a onda prigovarati", poručio je svojim političkim protivnicima.

Karlovački novinari zamolili su Josipovića da im kaže nešto novo, nešto što do sada u kampanjuinije rekao.

"Kad bih vam rekao da ću pobijediti, ne bih rekao ništa novo, novo je da, bez obzira što je zaista naporno, uživam u kampanji i susretima s građanima i građankama i posebno mi je drago kad sretnem neke ljude koje sam inače sretao ili koji su bili u prvoj kampanji. Danas sam u Zagrebu na tržnici susreo čovjeka koji prodaje povrće, koji je bio u mojem programu obilaskam OPG-ova. Drago mi je bilo čuti da nastavlja rad i da se relativno uspješno bavi zelenom poljoprivredom", kazao je predsjednik Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:07