PUT U AMERIKU

JOSIPOVIĆ 'Premijerov posjet tehnološkim divovima je prilika za naše mlade ljude iz IT sektora'

 Sandra Šimunović/CROPIX

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izrazio je u srijedu zadovoljstvo činjenicom da premijer Zoran Milanović putuje u SAD, ocijenivši da se radi o prilici za mnoge hrvatske mlade ljude iz informacijsko-tehnološkog sektora da ostvare dodatni uspjeh.

"To je apsolutno dobra vijest. Orijentacija vlade i premijera da najveće IT tvrtke dovede u Hrvatsku je nešto što je pozitivno. Mislim da to ima svoju perspektivu", rekao je Josipović, odgovarajući na novinarsko pitanje povodom proslave dana Hrvatskog olimpijskog odbora.

"To je prilika za mnoge naše mlade uspješne ljude iz IT sektora da ostvare dodatan uspjeh", dodao je.

Milanović krajem rujna putuje u Sjedinjene Države gdje će posjetiti pet velikih američkih informacijsko tehnoloških kompanija kako bi razgovarao o potencijalnoj suradnji.

Premijer Milanović posjetit će Cisco, IBM, Microsoft, Oracle i Hewlett-Packard (HP), odnosno boravit će u San Franciscu, New Yorku i Seattleu.

Razlog putovanja je razgovor o potencijalnoj suradnji s tim tvrtkama, a dogovoren je u suradnji s Američkom gospodarskom komorom.

U ovome trenutku još uvijek se ne zna s kim će se premijer Milanović sastati, a očekuje se da će to biti vodeći ljudi navedenih kompanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:16