JUČER TRAŽIO OSTAVKU

Josipović promijenio ploču: Imam povjerenje u ministra Karamarka

 Dragan Matić/CROPIX

OSIJEK - Predsjednik Ivo Josipović u Osijeku je nešto ublažio stavove u odnosu na one iznešene dan ranije, a vezane uz kritike upućene na račun ministra Tomislava Karamarka i uloge policije pri bijegu bivšeg premijera Ive Sanadera. Tvrdi naime kako se s ministrom policije u međuvremenu čuo a taj je telefonski razgovor ocijenio konstruktivnim i korisnim.

- Kada je riječ o onome što je propušteno, propuštene su mjere koje su dozvoljene bez skidanja imuniteta. Tih je mjera bilo i bile su moguće a isto tako prečesto su se u raznim predmetima javljale. Zatim fenomen curenja informacija. Mislim da je sada vrijeme, a imam i povjerenje u ministra Karamarka, da će iskoristiti ovu priliku da se otklone problemi kojih ima - kazao je hrvatski Predsjednik.

Josipović tvrdi da je nakon godinu dana što je predmet Sanader bio na naslovnicama novina i toliko razvikan nedopustivo da se onako prošetao granicom.

- Govorilo se o torbama novca i toliko je to bilo razvikano da je za mene zaista nedopustivo da je onako prošetao granicom. Pri tome odmah da naglasim, ne izjašnjavam se o krivnji gospodina Sanadera, govorim o tehničkim aspektima, dok o tome može samo sud. Inače, mislim da je cijela ta medijska hajka koja se vodila pretjerana i da nije primjerena demokratskom vođenju kaznenog postupka. No to ćemo mi kao društvo morati sami raščištiti, gdje je granica do koje se mogu iznositi stvari iz postupaka - poručio je Josipović držeći kako svemu ovome nije cilj da se svađa s ministrom Karamarkom već je cilj da se podigne razina cijelog sustava.

Na upit kada će sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost Josipović je kazao kako u zemlji nema izvanrednog stanja koje bi tražilo njegovo trenutačno sazivanje te da će najvjerovatnije biti održana do kraja godine kada se usklade termini.

Predsjednik je komentirajući novinarsko pitanje vezano uz mogućnost općenitog ukidanja zastupničkog imuniteta za sva kaznena djela rekao da je imunitet kod nas loše uređen te da je procedura nejasna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:10