'OVO JE DUDA VARALICA'

Josipović: Registar branitelja iscurio je iz Vlade

Josipović je dodao kako se slaže s premijerkom Kosor da je objava djelo paraobavještajnog sustava. 'S tim da se to paraobavještajno podzemlje traži na krivom mjestu, po mom sudu. To nije Rakar'
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Ti podaci su iscurili iz Vlade, jednog ili drugog ministarstva i tamo treba tražiti onoga tko je te podatke stavio na internet. A stavio ih je očito s namjerom da okrivi nekoga druga - izjavio je danas predsjednik Republike Ivo Josipović komentirajući objavljivanje Registra branitelja.

Josipović je dodao kako se slaže s premijerkom Jadrankom Kosor da je objava dijela Registra djelo paraobavještajnog sustava . - S tim da se to paraobavještajno podzemlje traži na krivom mjestu, po mom sudu. To nije Rakar nego netko drugi. Zaista pozivam policiju i DORH da to istraže - izjavio je.

Šef države ponovno je od Vlade i Sabora zatražio da donesu propise i objave Registar branitelja, ali i najavio da će tijekom cijelog svog mandata na tome ustrajati.

Predsjednik je potvrdio kako je on savjetovao Marka Rakara da se javi njegovom savjetniku za nacionalnu sigurnost Saši Perkoviću. Podsjetimo, Rakar je izjavio da mu je Perković savjetovao da se javi policiji.

Josipović je odgovorio i na optužbe Josipa Đakića, predsjednika HVIDRA-e, da je Registar procurio iz Ureda predsjednika. - Samo neka Đakić upire prstom - poručio je šef države ponovivši kako je objavljen samo dio registra.

- Ovo što je objavljeno je duda varalica. Ovo je reducirana tražilica iz 2006. kojom se samo unosi nemir među branitelje i građane jer nije kompletna - objasnio je predsjednik. Josipović je istaknuo kako podatke iz Registra Ured predsjednika nikada nije imao, pa ih nije ni mogao objaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:31