POVRATAK STUDENTIMA

Josipović se vraća na Pravni fakultet, čeka ga katedra

Ludbreg, 190314.Predsjednik Ivo Josipovic u posjetu je Ludbregu. Nakon posjete tvornici Ducati komponents nazociti ce svecanoj sjednci Gradskog vijeca.Na fotografiji: Svecana sjednica Gradskog vijeca. prdsjednik Josipovic daje izjavu za medije.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / Cropix

Kao što je više puta najavljivao, a kako su jučer potvrdili i njegovi bliski suradnici, nakon prestanka dužnosti predsjednika Ivo Josipović namjerava se vratiti na Katedru za kazneno procesno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na javnoj instituciji na kojoj je diplomirao 1980., magistrirao 1985. i doktorirao 1994., čeka ga osigurano mjesto, zahvaljujući ugovoru koji je s fakultetom potpisao 18 dana nakon pobjede na izborima 2010. godine.

Prilično jednostavan ugovor od šest kratkih članaka, Josipoviću omogućava povratak na katedru. Njegovo mjesto na njoj unazad pet godina nije bilo službeno popunjeno. Fakultet to, doznajemo, nije ni pokušavao učiniti.

- Vjerojatno nijedan stručnjak ne bi došao na to mjesto na kraće vrijeme - tvrde na Pravnome fakultetu.

Josipovićev izostanak s fakulteta nadopunjavale su četiri osobe: redovna profesorica Zlata Đurđević, izvanredna profesorica Elizabeta Ivičević Karas te dvojica asistenata - Marin Bonačić i Zoran Burić.

Procedura povratka na čuvano radno mjesto zvuči vrlo jednostavno. Po Zakonu o pravima predsjednika Republike Hrvatske, Josipović je dužan u roku od 15 dana od prestanka obnašanja dužnosti predsjednika podnijeti fakultetu zahtjev za povratkom na bivše radno mjesto. Pravni fakultet dužan je potom donijeti odluku o povratku na rad, i to u roku od 45 dana od podnošenja zahtjeva.

Budući da je prof. Josipović u zvanju redovnoga profesora u prvome izboru, pripada mu koeficijent 2,425, objašnjavaju na Pravnome fakultetu nakon uvida u dokumentaciju.

- Profesor Josipović mora doći k nama s odjavom sa zdravstvenog osiguranja. Potom obnavljamo radni odnos - kažu u tajništvu fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:05