REAKCIJA PREDSJEDNIKA DRŽAVE

Josipović: Vlada mora ozbiljno razmisliti može li Čačić nastaviti obavljati svoju dužnost

'Presuda je tu, ona je takva kakva jest. Vidjet ćemo još, naravno, dok završi žalbeni postupak'
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da Radimir Čačić, kojemu je jučer izrečena nepravomoćna presuda za prometnu nesreću u Mađarskoj, njegova stranka i Vlada moraju ozbiljno razmisliti nakon presude u kojoj mjeri on može nastaviti obavljati svoju dužnost prvog potpredsjednika Vlade.

"Presuda je tu, ona je takva kakva jest. Vidjet ćemo još, naravno, dok završi žalbeni postupak. U svakom slučaju mislim da i Čačić i njegova stranka i Vlada moraju ozbiljno razmisliti nakon presude u kojoj mjeri Čačić kao potpredsjednik Vlade može nastaviti svoj posao", rekao je Josipović nakon susreta s iračkom djecom koja su boravila na ljetovanju u Hrvatskoj. Josipović je dao tu izjavu novinarima nakon što je zamoljen da prokomentira presudu Čačiću.

Čačić je jučer nepravomoćno osuđen na Županijskom sudu u Kaposvaru na uvjetnu zatvorsku kaznu od jedne godine i deset mjeseci s rokom kušnje od tri godine i mora snositi sudske troškove zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2021 03:38