PREDSJEDNIK O HAAGU

Josipović: Voljeli bismo da obrane uspiju, ali za počinjeno zlo netko mora odgovarati

'Zlo koje se događalo ima svoje ime i prezime i netko će sasvim sigurno odgovarati. Čekamo odluke suda koje Hrvatska treba poštivati'
 Bernard Čović/Cropix

POŽEGA - Pričekajmo da sud donese svoju odluku. Naravno da bismo svi voljeli da obrane uspiju u svojim tezama, ali moramo znati da ono zlo što se događalo ima svoje ime i prezime i netko će sasvim sigurno odgovarati. Čekamo odluke suda koje Hrvatska treba poštivati - komentirao je u Požegi predsjednik Ivo Josipović haško suđenje hrvatskim generalima.

U okviru svog boravka u Požegi predsjednik je posjetio Modnu industriju Sloga, koja je u državnom vlasništvu i bori se za opstanak.

Nakon razgovora s članovima uprave i zaključka da je privatizacija jedini izlaz iz dugogodišnje agonije, predsjednik je, vidjevši u kakvim uvjetima radi 300 radnica zaključio kako je Sloga, odnosno tekstilna industrija primjer, kada su u pitanju promjene mirovinskog sustava.

- Ovdje se do 65 godina života vrlo teško može raditi, a da se u obzir ne uzimaju godine staža. To su primjeri o kojima će Vlada, nadam se, povesti računa i uvažiti - rekao je Ivo Josipović.

Predsjednik je posjetio i jednu od najuspješnijih tvrtki Požeštine, Color Emajl d.o.o koja je u 100% privatnom vlasništvu i koja 82 posto svojih proizvoda plasira na inozemna tržišta.

- Jasna je poruka kako je put izlaska iz krize u poticanju proizvodnje - kazao je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 01:42