INTERVJU ZA HTV

JOSIPOVIĆ 'Vrdoljaku sam najavio sastanak sa šefom Gazproma, ne znam zašto za to nije doznao premijer'

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - 'Prva godina nam je u Uniji i ne može se očekivati korak od sedam milja. Sve ovisi o nama', poručio je predsjednik Republike Ivo Josipović u razgovoru za HTV .

'EU nam je omogućio da sudjelujemo u brojnim važnim političkim procesima', istaknuo je predsjednik.

Govoreći o najavljenom dolasku čelnika Gazproma u Hrvatsku, kazao je da taj posjet nije otkazan, nego je odgođen za nekoliko dana te da je njegov dolazak najavio ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku.

'Ne znam kakva je komunikacija u Vladi', rekao je Josipović o činjenici da premijer Zoran Milanović o posjetu nije bio informiran.

Komentirao je i izjavu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Kolinde Grabar-Kitarović da želi Hrvatsku bez gladnih i siromašnih.

'Naravno da svi želimo Hrvatsku u kojoj nema gladnih i po tome gospođa Grabar-Kitarović nije specifična. Problem se rješava projektima koji otvaraju gospodarsku perspektivu i radna mjesta', rekao je predsjednik u razgovoru za HTV .

Dodao je da ne vjeruje kako loš rejting SDP-a može negativno utjecati na njegovu kampanju za osvajanje drugog predsjedničkog mandata.

'Na izbore izlazim samostalno, kao osoba', rekao je i napomenuo kako je na prošlim izborima dobio i podršku centra te blago desnog centra. Nada da će se to ponoviti i na sljedećim predsjedničkim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 05:04