MILANOVIĆEVA ŽELJA

JOSIPOVIĆEVA ŠEFICA KABINETA DOBILA POSAO U SDP-u Kako su se snašli ostali savjetnici

Milanović je inzistirao na dolasku bliske suradnice Ive Josipovića
 Davor Pongračić / CROPIX

Danica Juričić Spasović, donedavno šefica Ureda predsjednika Ive Josipovića, 1. svibnja službeno će postati glasnogovornica Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, ona će sutra biti predstavljena članovima vrha SDP-a koji će se okupiti u Tuhelju na internom pripremnom sastanku vezanom uz predstojeće parlamentarne izbore.

Na dolasku Danice Juričić inzistirao je Zoran Milanović, a ona je ovih dana podnijela zahtjev za prekidanje dužnosničkog statusa, koji joj je jamčio punu plaću još pola godine te polovicu osobnog dohotka idućih šest mjeseci.

Objavila dječju knjigu

Prije suradnje s Josipovićem u prvoj predsjedničkoj kampanji i dolaska u Ured predsjednika radila je kao novinarka u Slobodnoj Dalmaciji, Poslovnom dnevniku i još nekim medijima, a prije dvije godine objavila je knjigu za djecu Volim džudo, volim Sandru .

Zbog bliske suradnje s Josipovićem, dosta članova vodstva SDP-a protivilo se njezinu angažmanu, ali presudio je Milanović i doveo je u stranku. Danica Juričić zasad je jedna od rijetkih osoba iz najužeg tima Ive Josipovića koje su našle novi poslovni angažman.

Tako novi posao još traži Aleksandar Perković, koji je bio savjetnik za nacionalnu sigurnost i Stipi Mesiću i Ivi Josipoviću. Perković je iskusan obavještajac, koji je često bio na udaru desnice jer je sin Josipa Perkovića, bivšeg čelnika Službe državne sigurnosti, kojemu se u Münchenu sudi za likvidaciju emigranta Stjepana Đurekovića.

Aleksandar Perković

Nezaposlena je i Zrinka Vrabec Mojzeš, bivša Josipovićeva savjetnica za društvene djelatnosti koja je prije dolaska na Pantovčak bila voditeljica i urednica na zagrebačkom Radiju 101, ali tamo se više ne može vratiti jer se promijenila vlasnička struktura.

Zrinka Vrabec Mojzeš

Radila za Račana

Tamara Obradović Mazal bila je savjetnica Ive Josipovića za gospodarstvo, ali bila je i voditeljica njegove gubitničke kampanje prije nekoliko mjeseci.

Tamara Obradović Mazal

Danas nije zaposlena. U proteklih desetak godina imala je zavidnu karijeru u državnoj administraciji, posebno kao članica pregovaračkog tima s Europskom unijom. Bila je suradnica četiri premijera: Ivice Račana, Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Zorana Milanovića, a kratko je savjetovala i tadašnjeg srpskog premijera Ivicu Dačića.

Stjepo Bartulica

Posao ima Stjepo Bartulica, koji je bio Josipovićev savjetnik za odnose s vjerskim zajednicama, koji radi kao predavač na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Iako je pet godina radio u Uredu predsjednika i svakodnevno prolazio pokraj Titove biste koja se tamo nalazila, Bartulica je tek po isteku mandata odlučio obznaniti koliko mu je smetala bista Josipa Broza.

Posao profesora

“Čestitam Predsjednici RH na uklanjanju biste komunističkog diktatora. Svi zagovornici osnovnih ljudskih prava i sloboda bi trebali pozdraviti ovu odluku. Već je bilo vrijeme”, napisao je 20. ožujka. Savjetnik za unutarnju politiku Siniša Tatalović nije ni prestao raditi na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na kojem je redoviti profesor, pa je najavio da će samo nastaviti raditi svoj profesorski posao.

S druge strane, Maja Razović Kocijan, nekadašnja savjetnica za kulturu, Danja Karić-Šilović, koja je bila zadužena za medije, te Zlatko Gareljić, savjetnik za obranu, svi oni još koriste pravo na dužnosničke plaće idućih šest plus šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:50